Rahkamarinoitu uunibroileri

Rahkamarinoitu uunibroileri
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rahkamarinoitu uunibroileri

Rahkamarinoitu uunibroileri

Uunibroileri on mainio kylmän talvipäivän ruoka. Tässä ohjeessa broileri mehevöityy ja saa makua rahkasta sekä makean tulisesta paholaisen hillosta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
marinointi
12 h
Yhteensä
12 h 50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 900 g
maustamattomia broilerin rintafileitä
250 g
1 dl
paholaisen hilloa

Vuokaan

2 isoa
hapahkoa omenaa
2 isoa
punasipulia
1 - 2 rkl
1 rkl
ruokosokerisiirappia
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Leikkaa syvät ristiviillot broilerifileiden yläpintaan. Laita fileet tukevaan muovipussiin. Sekoita rahkaan paholaisen hillo. Lisää rahka broilerin päälle.
  2. Sulje pussi ja pyörittele sitä, jotta fileet maustuvat joka puolelta. Laita jääkaappiin yön ajaksi.
  3. Hiero fileen pintaan suola; rahka saa jäädä broilerin pinnnalle. Laita uunivuokaan.
  4. Kuullota lohkoiksi leikattuja omenoita ja punasipuleita pannulla rasvassa, kunnes ne pehmiävät. Mausta.
  5. Levitä seos fileiden päälle.
  6. Kypsennä 200 asteessa 30 - 40 min tai kunnes kypsiä.
  7. Tarjoa lisänä Kermaperunoita ja Mantelista hedelmä-juustosalaattia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.