
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g kaurakeksejä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 3 limeä
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 prk (200 g)
Valio Bulgarian jogurttiaRakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
- 2 dl sokeria
- 2 rkl sitruslikööriä tai tequilaa
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Mansikkakastike
- 200 g mansikoita
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl sitruslikööriä tai tequilaa
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaksinkertaisessa muovipussissa. Lisää sulatettu voi. Leikkaa irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Taputtele seos sen päälle.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
- Pese limetit kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori. Purista mehu. Tarvitset 3/4 dl limemehua ja 1 tl raastettua limen kuorta.
- Yhdistä rahka, jogurtti, sokeri, (alkoholi), puolet limettimehusta ja limetin kuori
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limettimehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota siihen liivatelehdet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos murupohjan päälle. Tasoita pinta.
- Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t tai yön yli.
- Valmista kastike ennen tarjoilua: Soseuta mansikat, mausta. Tarjoa kastiketta kakun kanssa. Koristele halutessasi muutamalla mansikalla.
LAKTOOSITON LIMEKAKKU
- Korvaa voi, maitorahka ja vispikerma laktoosittomilla vaihtoehdoilla. Käytä Bulgarian jogurtin tilalla Valio laktoositonta turkkilaista jogurttia. Tarkista keksien laktoosittomuus pakkauksesta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
21,7 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa