Siirry sisältöön
Raikas limekakku

Raikas limekakku

Raikas limekakku sopii erityisen hyvin keväisten ja kesäisten juhlien tarjottavaksi. Tarjoa kakun kanssa tuoreista mansikoista valmistettua kastiketta.

Raikas limekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 3 limeä
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Bulgarian jogurttia
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl sitruslikööriä tai tequilaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Mansikkakastike

  • 200 g mansikoita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl sitruslikööriä tai tequilaa

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaksinkertaisessa muovipussissa. Lisää sulatettu voi. Leikkaa irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Taputtele seos sen päälle.
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
  3. Pese limetit kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori. Purista mehu. Tarvitset 3/4 dl limemehua ja 1 tl raastettua limen kuorta.
  4. Yhdistä rahka, jogurtti, sokeri, (alkoholi), puolet limettimehusta ja limetin kuori
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limettimehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota siihen liivatelehdet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos murupohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t tai yön yli.
  7. Valmista kastike ennen tarjoilua: Soseuta mansikat, mausta. Tarjoa kastiketta kakun kanssa. Koristele halutessasi muutamalla mansikalla.

LAKTOOSITON LIMEKAKKU

  1. Korvaa voi, maitorahka ja vispikerma laktoosittomilla vaihtoehdoilla. Käytä Bulgarian jogurtin tilalla Valio laktoositonta turkkilaista jogurttia. Tarkista keksien laktoosittomuus pakkauksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 21,7 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search