Saaristolaissämpylät

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Saaristolaissämpylät

Saaristolaissämpylät

Saaristolaisleipä on suomalaisten kotien suosikki niin juhlissa kuin arjessa. Tässä mukava arkinen muunnos perinteisestä saaristolaisleivästä.

1 h 25 min
keskitaso
222 kcal / 100g
0
TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset17 kpl

17 kpl
½ l
1 pkt (50 g)
hiivaa
1 ½ dl
tummaa siirappia
1 tl
suolaa
2 dl
ruislesettä
1 dl
kaljamaltaita
n. 8 dl
vehnäjauhoja
fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola, leseet ja maltaat. Sekoita hyvin.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauhot, älä vaivaa taikinaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripota pinnalle jauhoja ja anna kohota liinan alla n. kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota hyvin.
  4. Paista 225 asteessa 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›