Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Saaristolaissämpylät

Saaristolaisleipä on suomalaisten kotien suosikki niin juhlissa kuin arjessa. Tässä mukava arkinen muunnos perinteisestä saaristolaisleivästä.

Saaristolaissämpylät
Saaristolaissämpylät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ l
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 1½ dl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ruislesettä
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 0 kg fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola, leseet ja maltaat. Sekoita hyvin.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauhot, älä vaivaa taikinaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripota pinnalle jauhoja ja anna kohota liinan alla n. kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota hyvin.
  4. Paista 225 asteessa 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 44,1 g
Rasva 0,8 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • fenkolinsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search