Sipuli-pekonikeitto

Sipuli-pekonikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sipuli-pekonikeitto

Sipuli-pekonikeitto

Tässä sipulikeiton ohjeessa maistuu myös pekoni. Maukas sipuli-pekonikeitto sopii tarjottavaksi maukkaana alkuruokana.

Valmistusaika

Työaika
50 min
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
3 (400 g)
sipulia
1
valkosipulin kynsi
1 ¼ l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1 tl
tuoretta inkivääriä
¼
mustapippuria myllystä
2 - 3 viipaletta
paahtoleipää
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Suikaloi pekoni. Leikkaa sipulit ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
  2. Paista pekonisukaleet rapeiksi kattilassa. Lisää joukkoon sipulit. Paista sipulit kullan ruskeiksi, älä ruskista.
  3. Lisää kasvisliemi. Mausta. Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
  4. Paahda leivät ja kuutioi ne. Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin tai isoon keittokulhoon. Lisää leipäkuutiot keiton pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Nosta uuniin ja kuorruta 250 asteessa n. 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.