Sitruunabebet

Sitruunabebet

57 min
haastava
423 kcal / 100g
2
0

Bebe-leivokset ovat pieniä herkkuleivonnaisia kodin juhlahetkiin. Ohjeesta saatava kappalemäärä vaihtelee vuokien koon mukaan.

Ainekset

15 kpl

Leivospohjat

100 g
¾ dl
sokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
1 pieni (S-kokoinen)
kananmuna
2 ½ dl (160 g)
vehnäjauhoja

Leivosvuokien voiteluun ja jauhotukseen

vehnäjauhoja

Sitruunainen vaniljakreemi

2 rkl
sokeria
2 tl
perunajauhoja
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
2
keltuaista
100 g
1 ½ tl
vaniljasokeria

Sokerivesikuorrutus

n. 1 rkl
vedellä laimennettua sitruunamehua
2 dl
tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä

Koristeeksi

nonparelleja

Ohje

  1. Voitele ensin pienet metalliset leivosvuoat huolellisesti Oivariini juoksevalla. Jauhota vehnäjauhoilla käyttäen esim. teesiivilää. Kopauta ylimääräinen jauho pois.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon sitruunankuori raastettuna. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta pieni pala kerrallaan jauhotetulle pöydälle. Kaulitse pala 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pohjia leivosvuokiin. Taikina saa peittää vuoan koko sisäosan. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinaa suoraan leivosvuokiin ilman kaulintaa.
  4. Laita leivosvuoat uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 12 - 16 min tai kunnes kypsiä ja aavistuksen vaaleanruskeita. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Irrota varovasti.
  5. Sitruunainen vaniljakreemi: Mittaa sokeri, perunajauhot, sitruunamehu ja kerma kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja kiehahtaa.
  6. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna varovasti kunnes saostuu, seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli huoneenlämpöiseksi. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä. Käytä tarvittaessa sähkövatkainta, jotta kreemi pysyisi tasaisena. Mausta vaniljasokerilla. Lusikoi täyte leivospohjiin. Nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta pinta kovettuu ja kuorrutus on helpompi levittää.
  7. Sokerivesikuorrutus: Lisää sitruunamehuun tippa kerrallaan väriainetta. Lisää sitä sen verran, että saat vaalean keltaisen värin. Sekoita tomusokeriin mehua pieni määrä kerrallaan. Kun kuorrutus on sopivan notkeaa, levitä se leivosten päälle. Lisää nonparellit. Anna kuivahtaa.

Vinkki

Leivospohjat ja kreemi kestävät lyhytaikaisen pakastuksen, mutta sokerivesikuorrutus kannattaa laittaa vasta ennen tarjoilua. Pakkaa bebet heti valmistuksen jälkeen yhteen kerrokseen matalaan, kannelliseen rasiaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
27 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)