Sitruunarahkakakku

Sitruunarahkakakku

Sitruunarahkakakku mehevöityy ja saa makunsa maustetusta rahkasta. Tuorejuustokuorrutus sekä appelsiini-nonparellit viimeistelevät keväisen ilmeen.

Ainekset18 palaa

18 palaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
1 prk (200 g)
2
kananmunaa

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
3 rkl
tomusokeria
2 tl
sitruunamehua

Pinnalle

1 rkl
appelsiininmakuisia koristerakeita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa Oivariinin joukkoon sitruunarahka ja munat.
  2. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada kakkutaikina silikoni-tähtivuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan (tilavuus 1,6 l) .
  3. Paista Sitruunarahkakakku 175 asteessa n. 40 min. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa.
  4. Kumoa kakku ja käännä se vielä paistopinta ylöspäin.
  5. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle.
  6. Ripota pinnalle koristerakeita.

Vinkki

Korvaa kuorrutus halutessasi siivilän läpi sihdatulla tomusokerilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
333 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›