Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolainen kinuski

Suolainen kinuski sopii jälkiruokien kastikkeeksi, leivonnaisten täyteisiin, kakun kuorruttamiseen tai herkkupaloiksi sellaisenaan. Mitä pidempään kinuskia keität, sen jämäkämpää siitä tulee.

Suolainen kinuski
Suolainen kinuski

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

Kinuskikastike

  1. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 2 - 3 min. Mausta halutessasi. Tarjoa kastike lämpimänä tai kylmänä esim. marjojen tai jäätelön kanssa.

Kinuskikuorrutus

  1. Mittaa ainekset kattikaan. Keitä n. 5 min, kunnes seos sakenee. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun tai leivonnaisten pinnalle.

Kinuskimakeiset

  1. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 8 - 10 min, kunnes seos on kiehunut puoleen. Mausta halutessasi esim. vaniljasokerilla (1 tl), kanelilla (1 tl) tai kardemummalla (1/2 tl). Levitä seos leivinpaperille. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Leikkaa paloiksi tai pyörittele palloiksi. Koristele tai kuorrutua esim. sulatetulla suklaalla. Voit halutessasi pujottaa karamellit tikkuihin tai kääriä sellofaaniin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 46,7 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search