Suolainen kinuski

Suolainen kinuski

Suolainen kinuski sopii jälkiruokien kastikkeeksi, leivonnaisten täyteisiin, kakun kuorruttamiseen tai herkkupaloiksi sellaisenaan. Mitä pidempään kinuskia keität, sen jämäkämpää siitä tulee.

5 min
helppo
313 kcal / 100g
8
23

Ainekset4 dl

4 dl
1 prk (250 g)
2 ½ dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Kinuskikastike

  2. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 2 - 3 min. Mausta halutessasi. Tarjoa kastike lämpimänä tai kylmänä esim. marjojen tai jäätelön kanssa.
  3. Kinuskikuorrutus

  4. Mittaa ainekset kattikaan. Keitä n. 5 min, kunnes seos sakenee. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun tai leivonnaisten pinnalle.
  5. Kinuskimakeiset

  6. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 8 - 10 min, kunnes seos on kiehunut puoleen. Mausta halutessasi esim. vaniljasokerilla (1 tl), kanelilla (1 tl) tai kardemummalla (1/2 tl). Levitä seos leivinpaperille. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Leikkaa paloiksi tai pyörittele palloiksi. Koristele tai kuorrutua esim. sulatetulla suklaalla. Voit halutessasi pujottaa karamellit tikkuihin tai kääriä sellofaaniin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g
Kalsium
196 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)