Suolainen kinuski

Suolainen kinuski

5 min
helppo
310 kcal / 100g
7
19

Suolainen kinuski sopii jälkiruokien kastikkeeksi, leivonnaisten täyteisiin, kakun kuorruttamiseen tai herkkupaloiksi sellaisenaan. Mitä pidempään kinuskia keität, sen jämäkämpää siitä tulee.

Ainekset

4 dl
1 prk (250 g)
2 ½ dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Kinuskikastike

  2. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 2 - 3 min. Mausta halutessasi. Tarjoa kastike lämpimänä tai kylmänä esim. marjojen tai jäätelön kanssa.
  3. Kinuskikuorrutus

  4. Mittaa ainekset kattikaan. Keitä n. 5 min, kunnes seos sakenee. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun tai leivonnaisten pinnalle.
  5. Kinuskimakeiset

  6. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 8 - 10 min, kunnes seos on kiehunut puoleen. Mausta halutessasi esim. vaniljasokerilla (1 tl), kanelilla (1 tl) tai kardemummalla (1/2 tl). Levitä seos leivinpaperille. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Leikkaa paloiksi tai pyörittele palloiksi. Koristele tai kuorrutua esim. sulatetulla suklaalla. Voit halutessasi pujottaa karamellit tikkuihin tai kääriä sellofaaniin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
310 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
13 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
196 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (19)

ValioAnna Koekeittiöltä10.3.2017 kello 10:41
Hei, todennäköisesti muutama minuutti lisää keittoaikaa on tarpeen.
Nimetön1.3.2017 kello 21:29
Keittelin kinuskia karkeiksi mutta vaikka kiehui yli 10 minuuttia niin jähmettyessään jäi löysäksi. Pysyy kyllä levynä paikallaan, mutta ei ole veitsellä leikattavaa vaan ennemmin lusikalla kaavittavaa. Jäikö keittoaika kuitenkin liian lyhyeksi vai olinko liian hätäinen jäähdytyksen kanssa?
ValioAnna Koekeittiöltä14.6.2016 kello 13:38
Hei, kuulostaapa erikoiselta. Makeisista tuli aivan irtonaisia ja pinottavia, kuten kuvassa. Olisiko massa ollut vielä hiukan liian löysää?