Suppilovahverokeitto

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

Suppilovahverokeitto

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

5 min

Tämä sienikeitto saa hyvää lisäpotkua viherpippuri- Koskenlaskijasta. voit halutessasi korvata reseptin Quinoan riisillä.

Ainekset

2 dl
kuivattuja suppilovahveroita
2 kpl
punaista paprikaa
1 kpl
sipuli
rypsiöljyä
1 ½ l
vettä
1 ½ dl
quinoaa
1 tl
suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria myllystä
200 g
Valio Koskenlaskija® viherpippuri sulatejuustoa laktoositon
½ nippu
tuoretta basilikaa
kevätsipulin varsia

Ohje

  1. Laita sienet likoamaan kylmään veteen.
  2. Paahda pieniksi pilkottuja paprikoita kuumalla teflonfannulla ilman rasvaa muutama minuutti. Lisää sitten reilu loraus öliiviöljyä sekä hienonnettu sipuli, kuullota hetki.
  3. Kumoa paprikat ja sipulit kattilaan odottamaan.
  4. Valuta sienet kuiviksi ja paista niitä oliiviöljyssä hetki.
  5. Kumoa myös sienet kattilaan. Lisää vesi sekä mausteet. Keitä.
  6. Huuhtele quinoa ja lisää keittoon. Anna kiehua hiljalleen 15 min.
  7. Sulata joukkoon koskenlaskija.
  8. Lisää keittoon hienonnettu basilikaa ja/tai pilkottuja kevätsipulin varsia juuri ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö