Tomaattigratinoidut lampaanfileepihvit

Tomaattigratinoidut lampaanfileepihvit

40 min
keskitaso
219 kcal / 100g
1
0

Tomaattigratinoidut lampaanfileepihvit ovat mainio valinta juhlavan aterian pääruoaksi. Välimerelliset maut sopivat voimakkaan lampaanlihan kanssa hyvin. Tarjoile pihvien kanssa kylmää jogurttikastiketta ja raikasta salaattia.

Ainekset

6 annosta
900 g
lampaan ulkofileitä
1 tl
suolaa
pippurisekoitusta
1/2 - 1 prk (à 180 g)
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
½ rkl
yrttimaustetta , esim. Välimerensekoitusta
2 - 3 rkl
tomaattien öljyä

Ohje

  1. Leikkaa fileet noin 5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nuiji ne samankokoisiksi. Mausta suolalla sekä pippurilla.
  2. Ruskista pihvit Oivariini rasvassa pannulla ja nosta leivinpaperille pellille tai vuokaan.
  3. Hienonna juusto ja tomaatit karkeasti. Yhdistä ainekset, mausta yrttisekoituksella ja lisää hieman tomaattien öljyä. Levitä seos pihveille.
  4. Kypsennä pihvit juuri ennen tarjoilua 225 asteessa n. 15 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun reiästä tulee kirkasta nestettä, pihvit ovat kypsät.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
17 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)