Tomaattinen juhlakranssi

Tomaattinen juhlakranssi

1 h 35 min
keskitaso
237 kcal / 100g
0
1

Leipäkranssista riittää isommallekin porukalle. Tarjoa voin ja juuston kera.

Ainekset

1 kpl
1 pala (50 g)
hiivaa
5 dl
1 tl
suolaa
½ rkl
sokeria
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
10 dl
vehnäjauhoja
50 g

Voiteluun ja pinnalle

auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, tomaatit ja basilika. Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja leivo palat n. 60 cm:n tangoiksi. Kiepauta tangot toistensa ympäri löysästi ja taivuta kranssin muotoon. Kohota leivinliinan alla.
  3. Voitele kohonnut kranssi maidolla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
  4. Paista 200 asteessa n. 20 min.
  5. Tarjoa buffetpöydässä esim. juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)