Tonnikala-juustotangot

Tonnikala-juustotangot

55 min
keskitaso
306 kcal / 100g
2
2

Tässä ohjeessa filotaikinan sisään on piilotettu juustoinen tonnikalatäyte. Filotaikinaiset tangot maistuvat teen tai glögin seurana.

Ainekset

18 kpl

Taikina

½ (à 450 g)
filotaikinaa

Täyte

1 tlk (185/150 g)
tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
1 pussi (150 g)
¼ tl
cayennepippuria
¾ dl
kapriksia tai vihreitä oliiveja
3 rkl
hienonnettua persiljaa
1
kananmuna

Voiteluun

75 g

Pinnalle

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sulata filotaikinaa avaamattomassa pakkauksessa n. 15 min. Avaa pakkaus, leikkaa veitsellä rulla kahteen osaan. Laita toinen puoli takaisin pakastimeen ja anna toisen puolikkaan sulaa muoviin käärittynä, ettei kuivu.
  2. Valuta tonnikala. Sekoita se juustoraasteeseen. Jos käytät oliiveja, hienonna ne. Mittaa loput täytteen ainekset tonnikala-juustoseokseen ja sekoita.
  3. Jaa täyte 18 osaan esim. pieniksi keoiksi leivinpaperin päälle työpöydälle.
  4. Avaa sulanut taikinarulla, leikkaa kolmeen osaan. Saat kooltaan n. 15 cm x 17 cm arkkeja. Ota yksi arkki, voitele se voisulalla ja nosta toinen arkki päälle.
  5. Muotoile täyte keskelle etusormen paksuiseksi tangoksi. Nosta sivut täytteen päälle, rullaa tangoksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin. Jatka, kunnes kaikki täytteet on rullattu.
  6. Sivele tangot voisulalla. Ripota pinnalle siemenet.
  7. Paista kullanruskeiksi 225 asteessa n. 6 min.

Vinkki

* Kostuta puhdas keittiöpyyhe kylmällä vedellä. Peitä sillä valmistusta odottavat filoarkit, jotta ne eivät kuivu. Voit käyttää myös tuorekelmua.* Tarjoa glögin kanssa tai tapaksena / mezenä vihreän salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
20 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
25 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
254 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)