Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tonnikala-juustotangot

Tässä ohjeessa filotaikinan sisään on piilotettu juustoinen tonnikalatäyte. Filotaikinaiset tangot maistuvat teen tai glögin seurana.

Tonnikala-juustotangot
Tonnikala-juustotangot

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • ½ (à 450 g) filotaikinaa

Täyte

  • 1 tlk (185/150 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ¾ dl kapriksia tai vihreitä oliiveja
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 kananmuna

Voiteluun

Pinnalle

  • 0 kg seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sulata filotaikinaa avaamattomassa pakkauksessa n. 15 min. Avaa pakkaus, leikkaa veitsellä rulla kahteen osaan. Laita toinen puoli takaisin pakastimeen ja anna toisen puolikkaan sulaa muoviin käärittynä, ettei kuivu.
  2. Valuta tonnikala. Sekoita se juustoraasteeseen. Jos käytät oliiveja, hienonna ne. Mittaa loput täytteen ainekset tonnikala-juustoseokseen ja sekoita.
  3. Jaa täyte 18 osaan esim. pieniksi keoiksi leivinpaperin päälle työpöydälle.
  4. Avaa sulanut taikinarulla, leikkaa kolmeen osaan. Saat kooltaan n. 15 cm x 17 cm arkkeja. Ota yksi arkki, voitele se voisulalla ja nosta toinen arkki päälle.
  5. Muotoile täyte keskelle etusormen paksuiseksi tangoksi. Nosta sivut täytteen päälle, rullaa tangoksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin. Jatka, kunnes kaikki täytteet on rullattu.
  6. Sivele tangot voisulalla. Ripota pinnalle siemenet.
  7. Paista kullanruskeiksi 225 asteessa n. 6 min.

Vinkki

Kostuta puhdas keittiöpyyhe kylmällä vedellä. Peitä sillä valmistusta odottavat filoarkit, jotta ne eivät kuivu. Voit käyttää myös tuorekelmua.

Tarjoa glögin kanssa tai tapaksena / mezenä vihreän salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 15,2 g
Hiilihydraatti 20,8 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search