Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
1 h 13 min
Yhteensä
2 h 43 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
5 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 15 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
60 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl fariinisokeria
- 1½ dl mantelilastuja
Toscakuorrutus
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl fariinisokeria
- 5 dl mantelilastuja
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola sekä osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot sekä sulatettu voi taikinaan. Tee taikinasta pehmeä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat yksitellen suorakaiteiksi (n. 55 x 20 cm) jauhotetulla pöydällä. Sivele levyille voita ja ripottele päälle fariinisokeria ja mantelilastuja. Kääri rullaksi. Nipistele saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rulla 20 osaan. Nosta pullat 3 - 4 uunipellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Kohota liinan alla
- Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Kiehauta sekoittaen 1 - 2 min. Voitele pullat munalla. Jaa toscakuorrutus pullien päälle (n. 1 rkl / pulla). Paista 225 asteessa n. 13 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
358 kcal
Proteiini
8,2 g
Hiilihydraatti
42,8 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.