Valkosuklaa Mud Caket muffinivuoissa

Valkosuklaa Mud Caket muffinivuoissa

Yllätä vieraasi valkosuklaisilla, annoskokoisilla mutakakuilla. Hunnuta ne tomusokerilla ja viimeistele valmiilla mansikkarahkalla ja mansikkaviipaleella. Toisella kerralla kannattaakin sitten testata sama ohje tummalla suklaalla.

23 min
helppo
311 kcal / 100g
6

Ainekset10 kpl

10 kpl
100 g
valkosuklaata
100 g
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Paistamiseen

10 - 12
muffinivuokaa

Pinnalle

tomusokeria

Päälle

1 prk (200 g)
n. 2 dl
mansikoita

Ohje

  1. Hienonna ensin valkosuklaasta 2 - 3 palaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Säästä se koristeeksi pinnalle.
  2. Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, ettei suklaa kuumene liikaa.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  4. Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää valkosuklaasula.
  5. Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan valkosuklaarouhetta.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä. Jäähdytä.
  8. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Lusikoi päälle mansikkarahkaa. Lisää mansikkaviipaleita.
  9. MUD CAKET TUMMALLA SUKLAALLA

  10. * Korvaa valkosuklaa halutessasi taloussuklaalla tai tummalla, laktoosittomalla suklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
311 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›