Valkosuklaa Mud Caket muffinivuoissa

Valkosuklaa Mud Caket muffinivuoissa

23 min
helppo
310 kcal / 100g
25
32

Yllätä vieraasi valkosuklaisilla, annoskokoisilla mutakakuilla. Hunnuta ne tomusokerilla ja viimeistele valmiilla mansikkarahkalla ja mansikkaviipaleella. Toisella kerralla kannattaakin sitten testata sama ohje tummalla suklaalla.

Ainekset

10 kpl
100 g
valkosuklaata
100 g
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Paistamiseen

10 - 12
muffinivuokaa

Pinnalle

tomusokeria

Päälle

1 prk (200 g)
n. 2 dl
mansikoita

Ohje

  1. Hienonna ensin valkosuklaasta 2 - 3 palaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Säästä se koristeeksi pinnalle.
  2. Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, ettei suklaa kuumene liikaa.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  4. Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää valkosuklaasula.
  5. Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan valkosuklaarouhetta.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä. Jäähdytä.
  8. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Lusikoi päälle mansikkarahkaa. Lisää mansikkaviipaleita.
  9. MUD CAKET TUMMALLA SUKLAALLA

  10. * Korvaa valkosuklaa halutessasi taloussuklaalla tai tummalla, laktoosittomalla suklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
310 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
18 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (32)

Nimetön30.6.2017 kello 15:19
Maultaan kyllä ihania mutta lässähtivät aivan läjään uunista ottamisen jälkeen. Paistoin 12 min, käytin gluteenittomia jauhoja. Olivatko kuitenkin vain liian raakoja vai missä vika?
Nimetön24.5.2017 kello 10:27
Oi kyllä tuli hyviä! Ihana resepti. Vaihdoin vehnäjauhon tilalle gluteenittomat jauhot ja mansikkarahkan jätin pois. Koristelin kotimaisilla vadelmilla , tomusokerilla ja valkosuklaarouheella.
ValioAnna Koekeittiöltä30.3.2017 kello 11:41
Hei, rahka ei sellaisenaan kestä muodossaan pursotuksen jälkeen. Rahkan joukkoon voisi vatkata hiukan kuohu- tai vispikermaa, jolloin vaahdosta tulisi tämäkämpi.