
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
1 dl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rypsiöljy…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 keltuainen
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Väliin
- 60 g pakastemustikoita
- 1 tl perunajauhoja
Marenki
- 1 valkuainen
- ¼ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota kevyesti pehmeä Oivariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja keltuainen. Säästä valkuainen marenkiin. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos.
- Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa puolet siitä muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Ripota taikinan päälle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää loppu taikina mustikoiden päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n.12 min. Vatkaa sillä aikaa valkuainen vaahdoksi. Lisää vaahtoon hitaasti pienissä erissä sokeri. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
- Lusikoi marenkiseosta muffineiden pinnalle. Jatka vielä paistamista n. 7 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
301 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
38 g
Rasva
13,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa