Wasabikakku

Wasabikakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Wasabikakku

Tämä on japanilaisen ruoan ystävien ja sushi-makumaailman kakku. Suolainen leivonnainen maustetaan inkiväärillä, wasabilla ja piparjuurella. Kakkupohjana toimii japanilainen munakas. Kakusta voi loihtia vaikka sushikakun tai herkullisen gravilohikakun vaihtamalla päällisiä maun mukaan.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
4 h
uunissa
13 min
Yhteensä
4 h 43 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset14 annosta

14 annosta

Tamagoyaki pohja

5
kananmunaa
2 tl
sokeria
4 rkl
vettä
1 rkl
soijakastiketta , esim. Kikkoman
½ tl

Täyte

3
liivatelehteä
1 dl (65 g)
hillottua inkivääriä
1 prk (400 g)
½ rasia (à 200 g)
2 rkl
piparjuuritahnaa
2 tl
wasabijauhetta
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 dl
2 rkl
inkiväärilientä
1
kypsä avokado
1 rkl
limemehua

Koristeluun (ks. vinkki)

wasabipähkinöitä (huom. sis. gluteenia)
(nori)
merilevää , susheja

Ohje

  1. Tamagoyaki eli munakas

  2. Sekoita tamagoyakin raaka-aineet huolellisesti kulhossa. Jos haluat perinteisen kakkupohjan, valmista se hapankorpuista esim. Piparjuurijuustokakkureseptin ohjeella.
  3. Pingota leivinpaperi rengasvuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele leivinpaperi ja vuoan alareuna n. 1 cm:n korkeudelta ohuelti voilla.
  4. Kaada munamassa vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 13 min. Anna jäähtyä vuoassa.
  5. Täyte

  6. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  7. Hienonna valutetut inkiväärit. Säästä liemi.
  8. Vatkaa jogurtti, tuorejuusto, piparjuuritahna, wasabijauhe, sokeri ja suola tasaiseksi seokseksi esim. sähkövatkaimella. Lisää joukkoon inkivääri.
  9. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  10. Kuumenna inkivääriliemi kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa. Sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Yhdistä seos täytteeseen samalla sekoittaen.
  11. Sekoita joukkoon kermavaahto.
  12. Kaada täytteestä puolet vuokaan munakaspohjan päälle.
  13. Soseuta avokado ja limetin mehu sauvasekoittimella. Sekoita se jäljelle jääneeseen täytteeseen ja kaada vuokaan.
  14. Tasoita pinta. Kuvioi se halutessasi.
  15. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä väh. 4 h tai seuraavaan päivään.
  16. Koristele kakku esim. pikkususheilla ja wasabipähkinöillä (huom. sis. gluteenia).
Vinkki

Vinkki

Halutessasi loihdi kakusta ruokaisempi, päällystämällä se esim. graavilohella, avokadolla ja kirjolohen mädillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.