Ystävänpäiväleivokset

Ystävänpäiväleivokset

3 h 37 min
keskitaso
209 kcal / 100g
9
15

Suloisen vaaleanpunaisilla leivoksilla voit ilahduttaa ystäviä ja muita läheisiäsi.

Ainekset

20 annosta

Pohja

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ¼ dl
ruisjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte ja päällys

3
liivatelehteä
3 dl
puolukoita
1 dl
sokeria
1 dl
1 prk (250 g)
2 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

(sydämen muotoisia)
nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 - 7 min.
  2. Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, n. 5 min
  4. Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus.
  5. Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Levitä loppu täyte pintaan. Koristele nonparelleilla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Jaa 20 leivokseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
5 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (15)

ValioAnna Koekeittiöltä9.2.2018 kello 11:01
Hei, leivoksen voisi varmasti tehdä myös mansikkasoseesta. Liivatemäärää ei kannata lisätä, sillä happamat raaka-aineet vaativat enemmän liivatetta hyytyäkseen. Liivatemäärää siis voisi pienentää ½ - 1 liivatelehdellä tai pitää ohjeen mukaisena, jos haluaa pelata varman päälle. Sokerimäärä kannattaa maistella sopivaksi, todennäköisesti sitä pitää hiukan pienentää.
Nimetön8.2.2018 kello 11:29
Voisiko tehdä niin,että käyttäisi mansikkasosetta. Täytyisikö olla liivatetta silloin olla enemmän?
Nimetön9.2.2017 kello 15:28
Ihana resepti KIITOS