Siirry sisältöön
Leppäsavukalakeitto

Sesonki

Aika pistää kalat soppaan

Kansallinen kalakeittopäivä tiistaina 6. helmikuuta 2024 laittaa suomalaisten kalakeittokattilat porisemaan. Heitä verkot vesille tai ota suunnaksi kaupan kalatiski – me tarjoamme kokkausvinkit!

Ei lohikeiton voittanutta

Lohikeitto on monen suosikkiruoka. Jos haluat juhlistaa kalakeittopäivää perinteitä vaalien, valitse lautasellesi kermainen kalakeitto – ja kylkeen tietenkin ruisleipää. Kokeilunhaluiselle kokille ehdotamme punaista lohikeittoa. Siinä kylmäsavulohi saa seurakseen tomaattipyreetä ja kapriksia tai mustia oliiveja.


Keittoa joka makuun

Kaipaatko Suomen suvea tai ranskalaisen bistron tunnelmaan? Valitse keittopäivään jotain ihan uutta tai ota makumatka lomatunnelmiin. Rantakalakeitto vie ajatukset kesäisiin rantakalajuhliin ja kunnon bouillabaisse Etelä-Ranskan maisemiin. Vai haluatko fiilistellä hetkeä ihan vain tässä ja nyt? Se onnistuu talviruokien klassikolla, kermaisella madekeitolla.


Liemestä keitto tunnetaan

Monen maistuvan kalakeiton salaisuutena on huolella keitetty liemi. Vaikka liemen keittäminen vie hieman aikaa, lopputulos palkitsee. Lisäksi liemen keittäminen on yksi parhaista hävikin vähentäjistä, sillä liemeen sopivat niin nuupahtaneet vihannekset kuin kalanperkeetkin. Vinkki! Voit keittää lientä kerralla kunnon satsin: kalaliemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa vielä paljon pidempään.

Herkullista kalakeittopäivää!


Search