Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Banoffee Pie

Banoffee Pie on jälkiruoka vailla vertaa. Nimi kätkee sisälleen banaanin ja toffeen, kuten piirakkakin. Makea piiras hunnutetaan kahvilla maustetulla kermavaahdolla sekä sokerikuorrutteisilla pekaanipähkinöillä. Tätä on pakko kokeilla!

Banoffee Pie
Banoffee Pie

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g keksejä, esim. Bastogne
  • 30 g (0,5 dl) pekaanipähkinöitä
  • 85 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Toffee

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • 1 rkl tomusokeria
  • 60 g (1 dl) pekaanipähkinöitä
  • 2-3  (300 g) banaania
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ½ tl pikakahvijauhetta

Ohje

  1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  3. Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 10 - 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
  4. Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuivalla, kuumalla paistinpannulla, kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden pinnalle. Nosta sivuun odottamaan.
  5. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 19,6 g
Rasva 27,7 g
Tyydyttynyt rasva 14,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search