Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohileivokset

Näyttävät lohileivokset ovat helppo tarjottava juhlavaan noutopöytään tai alkupalaksi aterialle.

Lohileivokset
Lohileivokset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 12 viipaletta grahampaahtoleipää esim. Isopaahto

Kostutukseen

  • 1-1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 400 g kylmäsavulohta
  • 3 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • ⅔ tl valkopippuria
  • 2 dl hienonnettua tilliä
  • 5 liivatelehteä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Koristeluun

  • 6 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Levitä viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle pellille (36 x 50 cm). Kostuta leipälevy maidolla
  2. Hienonna lohi. Yhdistä siihen kermaviili, valkopippuri ja tilli. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun ja sekoita kermaviili-kalaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
  3. Levitä täyte pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 4 t tai seuraavaan päivään. Leikkaa annospaloiksi (n. 5 x 5 cm). Nostele leivokset vadille ja koristele. Tarjoa kahvipöydän suolaisena palana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 10,3 g
Hiilihydraatti 6,4 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search