Koekeittiö
Mamman marjapiiras
6 - 8 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

100  g Valio Eila® Laktoositon voita
1  dl sokeria
muna
1 1/2  dl vehnäjauhoja
1  dl grahamjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte

4  dl mustikoita ja/tai vadelmia Valitse tuote
1  prk  (200 g) Valio Eila® Laktoositon kermaviiliä
muna
1/2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Aloita marjapiiraan valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina voidellun, halkaisijaltaan 23 - 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pohjalle.
Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
Paista marjapiirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.

VINKKI

* Pakastemustikoita riittää n. 2 1/2 dl. Sekoita jäisiin marjoihin 2 - 3 tl perunajauhoja.
* Gluteeniton piiras: korvaa vehnä- ja grahamjauhot 2 1/2 dl:lla gluteenitonta jauhoseosta.
  • Käyttäjien kommentit (25)

  • Nimetön
    | 4.11.2011 kello 10:30
    Ilmoita asiaton viesti

    marjapiirakka

  • Nimetön
    | 7.2.2012 kello 21:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi hyvä,mikään ei voita marjapiirakkaa:) Yhdellä istumalla meni 3h.nam!Kiitos muutenkin maistuvista ohjeista joita hyödynnän ahkerasti!

  • Nimetön
    | 25.2.2012 kello 18:22
    Ilmoita asiaton viesti

    Pitkäaikainen suosikki. Suosittelen!

  • Nimetön
    | 26.2.2012 kello 17:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Pakastimesta marjat käyttöön - tässä yksi hyvä resepti siihen tarkoitukseen.

  • Nimetön
    | 24.3.2012 kello 12:33
    Ilmoita asiaton viesti

    Tää on jo niin klassikko - ja maailman parasta :)

  • Nimetön
    | 3.6.2012 kello 21:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Grahamjauhojen sijasta käytin kaurahiutaleita ja hyvä tuli. Vieraatkin tykkäsivät.

  • Nimetön
    | 21.7.2012 kello 19:07
    Ilmoita asiaton viesti

    Voiko grahamjauhon jättää kokonaan pois? En viitsisi ostaa kun sitä en koskaan käytä muuten niin jäisi varmana vaan kaappiin lojumaan.

  • Nimetön
    | 27.7.2012 kello 20:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Voi toki jättää grahamjauhon pois ja laittaa tilata vehnäjauhoja..mutta mun ainakin mielesta ei tuu niin hyvää.

  • Nimetön
    | 3.8.2012 kello 15:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Klassikko vuosikymmenten ajan !

  • Nimetön
    | 4.8.2012 kello 12:06
    Ilmoita asiaton viesti

    Vuosikymmenien lkassikko parhaasta päästä !

  • Nimetön
    | 6.8.2012 kello 17:58
    Ilmoita asiaton viesti

    tehty usein:)
    grahamjauhon olen monesti korvannut vehnäjauhoilla
    tulee nopeasti ja todella helppo tehdä

  • Nimetön
    | 10.9.2012 kello 21:03
    Ilmoita asiaton viesti

    Sain maistaa kylässä ja kohta oli pakko ite tehdä kun sattui kotitontilta mustikatkin löytymään. Laitoin koristeeksi jonkusen puolukankin joukkoon.

  • rajaniitty
    | 12.9.2012 kello 10:09
    Ilmoita asiaton viesti

    Tänään meinaan yllättää tällä herkulla perheeni! Luulisimpa että maistuu miehellenikin...;)

  • Pekka Valiolta
    | 12.9.2012 kello 12:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Uskon, että tämä herkku maistuu koko perheelle! :)

  • Nimetön
    | 14.9.2012 kello 9:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Vaihdan useimmiten grahamjauhot vehnäjauhoihin. Tätä on tehty meillä jo monta vuotta ja aina yhtä hyvää...!

  • Nimetön
    | 20.10.2012 kello 14:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Grahamjauhoissa on kuitua ja hyvä maku! Toinen hyvä jauho on sunnuntain täysjyvävehnäjauho

  • Nimetön
    | 4.11.2012 kello 16:42
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan mahtava piirakkaohje, vieraat tykkäsivät kovasti ja santsasivat innoissaan :)!

  • Pekka Valiolta
    | 5.11.2012 kello 10:17
    Ilmoita asiaton viesti

    Mainiota, että piiras kelpaisi vieraille :)

  • Nimetön
    | 2.3.2013 kello 17:19
    Ilmoita asiaton viesti

    Korvaa grahamjauhot ruisjauhoilla, herkullinen!

  • Nimetön
    | 13.6.2013 kello 14:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Laita tuoreesta raparperista sokerin kanssa kiehautettu hillo marjojen sijasta ja kermaviiliseos päälle, kyllä on hyvää ja erilaista.

  • Nimetön
    | 18.7.2013 kello 17:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Teen aina puolukkapiiraan tällä reseptillä, puolukka ja grahamjauhot natsaavat niin hyvin yhteen. Tällä hetkellä uunissa kypsyy mustikka-puolukkapiiras :)

    Raparperiversiota täytynee kokeilla seuraavaksi, kiitos vinkistä!

  • Nimetön
    | 8.8.2013 kello 11:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Tämä piirakka on todella hyvää. Itse teen usein punaisista viinimarjoista ja vadelmista. Pelkästään punaisista viinimarjoistakin tuleee hyvää.

  • Nimetön
    | 6.9.2013 kello 22:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Pellillinen pitäisi tehdä, onko tupla vai triplasatsi näihin määriin verrattuna?

  • Nimetön
    | 8.9.2013 kello 12:04
    Ilmoita asiaton viesti

    Mamman marjapiirakka on kylläkin puolukoista tai viinimarjoista tehty, tää on kuningatarpiirakka. Eipä silti, hyvää tietysti!

  • Valio Koekeittiö
    | 9.9.2013 kello 10:58
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Uunipeltien koot vaihtelevat melkoisesti: pienelle (50 cm leveän uunin) pellille kaksinkertainen annos on sopiva. Jos pelti on iso (60 cm leveä uuni), annos kannattaa tehdä 2,5-kertaisena.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,3
25
Mamman marjapiiras on koko perheen suosikkileivonnainen, jonka täytteessä yhdistyvät marjat ja kermaviili. Marjapiirakka maistuu niin arjessa kuin juhlassakin.
n. 40 min +uunissa 30min.
Vaikeustaso: keskitaso
Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten