Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahtovanukas eli Crème caramel

Ihastuta vieraitasi loihtimalla Crème caramelia, klassista ranskalaista jälkiruokaa. Ne valmistetaan jo edellisenä päivänä, joten tarjoiluhetkellä on ainoastaan kumottava valmiit vanukkaat.

Paahtovanukas eli Crème caramel
Paahtovanukas eli Crème caramel

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Karamelliseos

  • 1 dl sokeria
  • 3-4 rkl vettä

Vanukasseos

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 vaniljatanko
  • 3 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria

Ohje

  1. Valmista paahdettu sokeri. Mittaa sokeri puhtaalle, kylmälle paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna hiljalleen, kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä kunnes seos on siirappimaista. Kaada seos uuninkestäviin, suorareunaisiin kulhoihin tai kahvikuppeihin. Leivitä seos tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille kulhoa kallistelemalla. Jos seos jähmettyy liian nopeasti, lämmitä seos uudelleen juoksevaksi.
  2. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja lisää vielä halkaistu tanko kattilaan. Kiehauta.
  3. Vatkaa kanamunia ja sokeria hetken. Poista vaniljatanko kerma-maitoseoksesta. Sekoita höyryävän kuuma kerma-maito munaseokseen.
  4. Jaa seos sokerisiirapilla valeltuihin kuppeihin.
  5. Laita kupit reunalliselle uunipannulle ja kaada pohjalle kuumaa vettä niin että se ulottuu noin puoliväliin kuppeja. Kypsennä 150 asteessa n. 1t.
  6. Nosta vuoat vesihauteesta, anna jäähtyä ja nosta sitten jäähtyneet vuoat vielä jääkaappiin yön yli hyytymään. Kumoa vanukkaat ennen tarjoilua pikkulautasille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 19,5 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search