Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaakakku suklaakastikkeesta

Muhkean suklaakakun voi valmistaa myös suklaakastikkeesta. Paista kakku normaaliin tapaan rakenteeltaan kypsäksi tai lyhennä paistoaikaa ja tee samalla ohjeella mutakakkua, joka on keskeltä lähes raaka, kostean mehevä ja suklainen.

Suklaakakku suklaakastikkeesta
Suklaakakku suklaakastikkeesta

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 pkt (300 g) laktoositonta suklaakastiketta, esim. Pirkka
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0 kg korppujauhoja

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi kattilaan. Sulata. Nosta levyltä. Lisää suklaakastike. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen kuivat aineet seoksena sekä voi-suklaakastikeseos. Käytä sekoitukseen puuhaarukkaa tai nuolijaa.
  3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen alumiinivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin ala/keskiosassa 175 asteessa n. 55 min tai kunnes kypsä ja kakku irtoaa reunoilta.
  5. Anna jäähtyä hetken. Kumoa kakku. Käännä se lautasen avulla niin, että paistopinta on ylöspäin. Jäähdytä.

MUTAKAKKU

  1. Valmista muuten ohjeen mukaan, mutta kypsennä vain 35 min. Anna jäähtyä hetken. Kumoa kakku. Käännä se vielä lautasen avulla niin, että paistopinta on ylöspäin.
  2. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ennen tarjoilua.
  3. Mutakakku on keskeltä kostean mehevä, lähes raa`an suklainen.

Vinkki

Tarjoa suklaakakun kanssa vaahdotettua Valio Eila™ Laktoositon vispikermaa ja / tai Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa.

Sihtaa kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 38,4 g
Rasva 17,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® voita
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search