Kääretortut ovat yksinkertaisuudessaan loistavia leivonnaisia – pohja syntyy kätevästi pellillä ja makumaailmakin muuntuu
täytteitä varioimalla. Uutta ilmettä kääretorttuun saa koristelun lisäksi esillepanolla. Kääretortun, kun voi hyvin koota myös näyttävän kakun muotoon. Ja tiesitkö, että kääretortusta syntyy myös jouluhalon keväinen pikkuserkku, pääsiäishalko?
Pääsiäisen kääretortut
Pääsiäisen kääretortuissa on, mistä valita! Upea sitruskääretorttu valmistuu sitruunarahkasta ja appelsiinituorejuustosta. Täytettä tuodaan myös kääretortun pinnalle ja torttu saa koristeekseen runsaasti makeisia ja hedelmiä. Sitruunaisen suklaakääretortun puolestaan maustaa ihana, sitruunainen voikreemi. Rutkasti pääsiäismakuja tarjoaa myös mämmikääretorttu, jossa mämmi maistuu sekä kääretortun täytteessä että kuorrutteessa.
Kääretorttujen uudet muodot
Pääsiäishalko on jouluhalosta inspiraationsa saanut, ehdottomasti kokeilun arvoinen hittiherkku, jonka koristelussa versoaa ihanasti kevät ja uuden alku. Lakkakääretorttu puolestaan on upea pääsiäiskääretorttu, joka saa juhlavan makunsa lakanmakuisesta maustetusta rahkasta. Valkosuklaasulalla jähmetetyn lakkakääretortun voi koota myös näyttävästi kakun muotoon.
Vai kokeiletko taikoa kääretortun koristelut suoraan taikinaan? Kinuskikissan pääsiäisrullan juju on upeassa, kuviorullatekniikalla tehdyssä kuvioinnissa.
Kaipaatko lisää inspiraatiota pääsiäisen herkkuihin?