Pääsiäisen jälkiruoat ja herkut

Loihdi ihania pääsiäisherkkuja rahkasta, hedelmistä ja suklaasta. Rahkat, mousset ja panna cotat ovat yksinkertaisia ja sopivan kepeitä jälkiruokia runsaan pääsiäisaterian päätteeksi. Vai viekö leikkimieli voiton ja pöytään valmistuu pääsiäispupun talo?

Suklaa sulattaa sydämet

Suklaa kuuluu ehdottomasti pääsiäisen makuihin. Useimmiten suklaa syödään pääsiäismunien muodossa, mutta suklaa sopii loistavasti myös pääsiäisen jälkiruokien pääraaka-aineeksi. Esimerkiksi suklaamousse on aina tyylikäs lopetus juhlavalle aterialle. Suklaasta maistuvat kaikki variaatiot: kokeile vaikka valkosuklaa-appelsiinimoussea. Pieniä suklaamunia ja tai isompien suklaamunien puolikkaita voi käyttää kaikkien pääsiäisherkkujen koristeluun.

Hedelmien sesonki maistuu pääsiäisen jälkiruoissa

Sitrushedelmät sopivat pääsiäisherkkuihin, kuten mousseihin, vaahtoihin ja jäätelöön. Rosmariini-appelsiineissa ja appelsiinitiikerissä appelsiininkuoret toimivat myös näyttävänä tarjoiluastiana. Jälkiruokien klassikko crème brûlée saa limestä raikkaan vivahteen.

Pääsiäisen rahkaherkut

Pääsiäisen rahkaisten perinneherkkujen, kuten pashan ansiosta rahka yhdistyy vahvasti pääsiäisen mauksi. Helppo pääsiäisrahka valmistuu Valio kuohukermasta ja maitorahkasta.

Rahkasta ja mämmistä voi taikoa hetkessä näyttävän pääsiäisherkun, joka muistuttaa keväistä linnunpesää. Herkulliseen pappilan hätävaraan tuo säväyksen lakanmakuinen maustettu rahka.

Valmiiksi maustetuissa rahkoissa herkullinen maku on jo valmiiksi purkissa

Herkkuhetki on katettu, kun avaat maustetun rahkan kannen. Etenkin appelsiinin ja sitruunan makuiset rahkat sopivat pääsiäisherkutteluun hyvin. Voit täydentää rahkaherkkujen makumaailmaa tuoreilla tai säilykehedelmillä: parhaiten pääsiäisen rahkoihin sopivat pirteän keltaiset ananas, mango, persikka ja appelsiini.

Jäädykkeet ja panna cottat pääsiäispöydässä

Jäädykkeitä ja panna cottia yhdistää valmistuksen helppous ja kokin kärsivällisyyden testaus, sillä jäädykkeet vaativat aikaa jäätyäkseen ja panna cottat hyytyäkseen. Lopputulos ja alkuvalmisteluiden helppous palkitsevat ja odotellessa ehtii hyvin valmistaa vaikka pääsiäismenun muut ruokalajit.

Pääsiäisleivonnaisilla leikitellään: pupumuffinsit ja pääsiäispupun talo

Pääsiäisen leivonnaisissa voi leikitellä pehmoisilla pupuilla. Pupumuffinseissa pääsiäispuput ilahduttavat persoonallisuudellaan. Osa on pomppinut piiloon ja niistä näkyy enää töpöhäntä. Upea pääsiäispupun talo antaa syyn rakentaa piparkakkutalon pääsiäisen pyhinä. Pupun talon piparitaikina saa sitruunaisen vivahteen ja talon piha täyttyy suklaisista herkuista. Tästä riittää syötävää monelle.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›