Raikas rahkapiirakka, komea pääsiäiskakku, perinteinen pasha ja maltainen mämmi viimeistelevät pääsiäisaterian. Näillä resepteillä sammuu kovempikin makeannälkä!
Pieni makea suupala viimeistelee pääsiäisaterian. Kokosimme yhteen ideat erilaisiin pääsiäisjälkiruokiin mämmistä pashaan ja rahkapiirakoihin, upeita marenkikakkuja unohtamatta. Herkullista pääsiäistä!
Mämmi, pasha ja erilaiset rahkat ovat pääsiäisen suosikkijälkkäreitä. Tästä löydät reseptit sekä perinteisempiin että uudempiin pääsiäisjälkiruokiin, jotka kaikki ovat napanneet makumaailmansa joko mämmistä, pashasta tai rahkasta. Sopisiko pääsiäispöytääsi vaikkapa mämmimutakakku, Italiasta vaikutteita saaneet pashacannolit tai appelsiinirahkalla täytetyt pääsiäistortut?
Onko tilannetta, jolloin kieltäytyisit kakusta? Pääsiäisaterian kruunuksi sopivat sopivan suklaiset ja raikkaan hedelmäiset kakut: pääsiäismunakakku, mangojuustokakku, pääsiäispavlova tai -brita. Helppoa pääsiäiskakkua etsivälle ehdotamme kookoksella maustettua pääsiäiskakkua, vähähiilihydraattista reseptiä hakevalle puolestaan sokeritonta ketolimejuustokakkua.
Rahkalla ja raikkailla hedelmillä viimeistellyt pullat ja piirakat ovat mainioita pääsiäisjälkiruokia: pellillisestä rahkapiirakkaa tai -pullaa riittää sekä jälkiruoaksi että kahvin kaveriksi. Nämä leivonnaiset hurmaavat sekä maulla että keväisillä väreillä!
Jos leikkimieli riittää, pääsiäisen leivonnaisissa voi leikitellä pehmoisilla pupuilla. Pupumuffinseissa pääsiäispuput ilahduttavat persoonallisuudellaan. Osa on pomppinut piiloon ja niistä näkyy enää töpöhäntä. Upea pääsiäispupun talo taas antaa syyn rakentaa piparkakkutalon pääsiäisen pyhinä. Ja ei kai kukaan voi vastustaa pupukakun hellyttävää ilmettä?
Valmiiksi maustetuissa rahkoissa on maku jo valmiiksi purkissa, joten herkuttelemaan pääsee vaikka heti. Halutessasi voit täydentää rahkojen makumaailmaa hedelmillä, kuten mangolla, persikalla, appelsiinilla tai passionhedelmällä.