
Raaka-aine
Raikas fenkoli
Aniksinen ja makea mukulafenkoli on herkullinen ja monikäyttöinen vihannes, joka sopii raakana salaattiin ja kypsennettynä keittoihin, laatikoihin ja patoihin.
Fenkoli tuo rutkasti makua
Olipa kyse sitten salaatista, kalakeitosta tai lihapadasta, fenkolilla on paikkansa. Ohueksi viipaloidun tuoreen fenkolin maltillinen aromikkuus tuo uutta eloa niin perinteiseen vihersalaattiin, waldorfinsalaattiin kuin kaalisalaattiinkin. Kalakeittojen ja lihapatojen liemessä pehmeäksi hautuva fenkoli tuo ruokaan ihanasti aniksista makua. Tuore fenkoli on myös erinomainen raaka-aine grilliin ja pizzan päälle. Valmista grillatusta fenkolista raikas salaatti tai kokeile fenkolia pizzatäytteenä yhdessä savulohen kanssa.
Tiesitkö tätä fenkolista?
- Vaikka fenkoli on toiselta nimeltään saksankumina, se on kotoisin Välimeren maista, missä se tunnettiin jo antiikin aikana.
- Keskiajalla fenkoliin liitettiin maagisia uskomuksia ja niitä ripustettiin ovien yläpuolelle pitämään paha loitolla.
- Fenkolia ei suositella alle 1-vuotiaille sen korkean nitraattipitoisuuden vuoksi.