
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3.82
tähteä viidestä
17 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g kaurakeksiä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täytteet
- 6 liivatelehteä
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa mansikkaValio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
4 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
- 1 dl soseutettuna (50 g) pakastemansikoita
- 4 rkl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperille pohjustetun ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Ota kaksi työkulhoa ja lusikoi toiseen appelsiini ja toiseen mansikkarahkat.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita mehun ja mansikkasoseen joukkoon 2 rkl sokeria kumpaankin. Kiehauta mehu ja sose mikrossa.
- Sulata liivatteet mehuun ja soseeseen, kolme kumpaankin. Sekoita.
- Kaada mehu-liivateseos appelsiinirahkan joukkoon samalla sekoittaen ja mansikkasose-liivateseos mansikkarahkan joukkoon samalla sekoittaen.
- Jaa lopuksi kermavaahto tasan kummankin täytteen kesken ja nostele joukkoon.
- Lusikoi ensin appelsiinitäytettä vuokaan. lusikoi sitten mansikkatäytettä appelsiinitäytteen keskelle. Voit levittää lusikalla täytteitä reunemmalla, jotta keskelle mahtuu aina uusi kerros. Jatka näin, kunnes kaikki täytteet ovat vuoassa. Pintaa ei tarvitse tasoittaa.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yön yli.
- Koristele halutessasi esim. mansikoilla, macaronsseilla, nonparelleilla, syötävillä ja viirillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
255 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
18,9 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa