Siirry sisältöön
Ampparikakku

Ampparikakku

Onko mehujäätelöistä tutun ampparin mansikkainen ja appelsiininen makumaailma suosikkisi? Siinä tapauksessa suosittelen kokeilemaan tätä hyydytettävää kakkua. Herkulliset raidat syntyvät lusikoimalla eri täytteitä vuokaan vuorotellen.

Ampparikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g kaurakeksiä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täytteet

  • 6 liivatelehteä
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
    Valio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g appelsiini laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 4 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • 1 dl soseutettuna (50 g) pakastemansikoita
  • 4 rkl sokeria

Ohje

  1. Hienonna keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperille pohjustetun ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  3. Ota kaksi työkulhoa ja lusikoi toiseen appelsiini ja toiseen mansikkarahkat.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Sekoita mehun ja mansikkasoseen joukkoon 2 rkl sokeria kumpaankin. Kiehauta mehu ja sose mikrossa.
  6. Sulata liivatteet mehuun ja soseeseen, kolme kumpaankin. Sekoita.
  7. Kaada mehu-liivateseos appelsiinirahkan joukkoon samalla sekoittaen ja mansikkasose-liivateseos mansikkarahkan joukkoon samalla sekoittaen.
  8. Jaa lopuksi kermavaahto tasan kummankin täytteen kesken ja nostele joukkoon.
  9. Lusikoi ensin appelsiinitäytettä vuokaan. lusikoi sitten mansikkatäytettä appelsiinitäytteen keskelle. Voit levittää lusikalla täytteitä reunemmalla, jotta keskelle mahtuu aina uusi kerros. Jatka näin, kunnes kaikki täytteet ovat vuoassa. Pintaa ei tarvitse tasoittaa.
  10. Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yön yli.
  11. Koristele halutessasi esim. mansikoilla, macaronsseilla, nonparelleilla, syötävillä ja viirillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 18,9 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search