Irish cream-appelsiinikakku

Irish cream-appelsiinikakku

Kahvin ja appelsiinin toimiva yhdistelmä luotsasi tämän kakun makumaailman kehittelyä. Valio maustetuilla rahkoilla saat helposti maukkaan kakun niin kevään juhlapöytään kuin syksyiseen iltaan. Kakun koristelu luo ajankohtaan sopivan tunnelman.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 dl
appelsiinimarmeladia
1 dl
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl

Täyte

4
liivatetta
3 prk (à 200 g)
2 dl
3 rkl
vettä
½ dl
fariinisokeria
1 tl
pikakahvijauhetta

Pinnalle

1 prk (200 g)
½ dl
appelsiinimarmeladia
2 - 3 tl
tyrnijauhetta
syötäviä kukkia ja karamellisoituja appelsiinilohkoja

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita marmeladi, Oivariini, muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina pinnoitettuun Ø 23 cm irtopohjavuokaan.
  4. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
  5. Kostuta vuoassa oleva jäähtynyt kakkupohja mehulla.
  6. Täyte

  7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  8. Laita rahka kulhoon.
  9. Kiehauta vesi, fariinisokeri ja pikakahvijauhe pienessä kattilassa, sekoita kunnes tasaista. Nosta liedeltä. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  10. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
  11. Levitä täyte tasaisesti kakkupohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  12. Pinnalle

  13. Irrota kakku vuoan reunoista, esim veitsellä. Poista rengas. Sekoita appelsiinirahka ja marmeladi. Levitä aaltoilevasti kakulle.
  14. Ripottele päälle tyrnijauhetta. Tarjoa sellaisenaan tai koristele.
  15. Karamellisoidut appelsiinit tai mandariinit

  16. Lohko tai viipaloi pestyt sitrushedelmät. Kiehauta pannulla 3/4 dl vettä, 1 dl sokeria ja ripaus (1 mm) suolaa, sekoita. Keitä muutama min. Lisää sitrukset pannulle. Keitä niitä sokeriliemessä sekoittamatta 2 min, käännä ja keitä vielä 1 min. Nosta appelsiinit uuniritilälle. Laita alle suojaksi leivinpaperilla päällystetty pelti. Kuivata uunissa kiertoilmalla 75 asteessa tai tasalämmössä hieman vajaassa 100 asteessa n. 4 h.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
13 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)