Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 40 min
Yhteensä
5 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 dl appelsiinimarmeladia
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
2 rkl
Valio Hedelmätarha® mandariini-hedelmätäysmehuaValio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu on pirteä aloitus päivälle! Laadukas, hedelmälihaa sisältävä aamiais- ja välipalajuoma appelsiineista, mandariineista…
Täyte
- 4 liivatetta
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 rkl vettä
- ½ dl fariinisokeria
- 1 tl pikakahvijauhetta
Pinnalle
- 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
- ½ dl appelsiinimarmeladia
- 2-3 tl tyrnijauhetta
- 0 kg syötäviä kukkia ja karamellisoitua appelsiinia
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Sekoita marmeladi, Oivariini, muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina pinnoitettuun Ø 23 cm irtopohjavuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
- Kostuta vuoassa oleva jäähtynyt kakkupohja mehulla.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Laita rahka kulhoon.
- Kiehauta vesi, fariinisokeri ja pikakahvijauhe pienessä kattilassa, sekoita kunnes tasaista. Nosta liedeltä. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
- Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
- Levitä täyte tasaisesti kakkupohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
Pinnalle
- Irrota kakku vuoan reunoista, esim veitsellä. Poista rengas. Sekoita appelsiinirahka ja marmeladi. Levitä aaltoilevasti kakulle.
- Ripottele päälle tyrnijauhetta. Tarjoa sellaisenaan tai koristele.
Karamellisoidut appelsiinit tai mandariinit
- Lohko tai viipaloi pestyt sitrushedelmät. Kiehauta pannulla 3/4 dl vettä, 1 dl sokeria ja ripaus (1 mm) suolaa, sekoita. Keitä muutama min. Lisää sitrukset pannulle. Keitä niitä sokeriliemessä sekoittamatta 2 min, käännä ja keitä vielä 1 min. Nosta appelsiinit uuniritilälle. Laita alle suojaksi leivinpaperilla päällystetty pelti. Kuivata uunissa kiertoilmalla 75 asteessa tai tasalämmössä hieman vajaassa 100 asteessa n. 4 h.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
8,1 g
Hiilihydraatti
21,3 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.