Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Irish cream-appelsiinikakku

Kahvin ja appelsiinin toimiva yhdistelmä luotsasi tämän kakun makumaailman kehittelyä. Valio maustetuilla rahkoilla saat helposti maukkaan kakun niin kevään juhlapöytään kuin syksyiseen iltaan. Kakun koristelu luo ajankohtaan sopivan tunnelman.

Irish cream-appelsiinikakku
Irish cream-appelsiinikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl
    Valio Hedelmätarha® mandariini-hedelmätäysmehua
    Valio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu on pirteä aloitus päivälle! Laadukas, hedelmälihaa sisältävä aamiais- ja välipalajuoma appelsiineista, mandariineista…
    Valio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu 1 l hedelmälihaa

Täyte

Pinnalle

  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • ½ dl appelsiinimarmeladia
  • 2-3 tl tyrnijauhetta
  • 0 kg syötäviä kukkia ja karamellisoitua appelsiinia

Ohje

Pohja

  1. Sekoita marmeladi, Oivariini, muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina pinnoitettuun Ø 23 cm irtopohjavuokaan.
  3. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
  4. Kostuta vuoassa oleva jäähtynyt kakkupohja mehulla.

Täyte

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  2. Laita rahka kulhoon.
  3. Kiehauta vesi, fariinisokeri ja pikakahvijauhe pienessä kattilassa, sekoita kunnes tasaista. Nosta liedeltä. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  4. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
  5. Levitä täyte tasaisesti kakkupohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.

Pinnalle

  1. Irrota kakku vuoan reunoista, esim veitsellä. Poista rengas. Sekoita appelsiinirahka ja marmeladi. Levitä aaltoilevasti kakulle.
  2. Ripottele päälle tyrnijauhetta. Tarjoa sellaisenaan tai koristele.

Karamellisoidut appelsiinit tai mandariinit

  1. Lohko tai viipaloi pestyt sitrushedelmät. Kiehauta pannulla 3/4 dl vettä, 1 dl sokeria ja ripaus (1 mm) suolaa, sekoita. Keitä muutama min. Lisää sitrukset pannulle. Keitä niitä sokeriliemessä sekoittamatta 2 min, käännä ja keitä vielä 1 min. Nosta appelsiinit uuniritilälle. Laita alle suojaksi leivinpaperilla päällystetty pelti. Kuivata uunissa kiertoilmalla 75 asteessa tai tasalämmössä hieman vajaassa 100 asteessa n. 4 h.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 21,3 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search