Avokadoleivät

Avokadoleivät

Avokadot maistuvat myös leivällä. Kokeile avokadoa Välimeren hengessä valkosipulisen tuorejuuston kanssa.

15 min
helppo
196 kcal / 100g
3
0

Ainekset4 voileipää

4 voileipää
1 (160 g)
kypsä avokado
1 tl
sitruunamehua
8
miniluumutomaattia
1 pieni (50 g)
sipuli
tuoretta yrttiä , esim. basilikaa tai persiljaa
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
2 - 3
rouhesämpylää , laktoositon
50 g

Ohje

  1. Halkaise avokado. Poista kivi ja kuori. Leikkaa viipaleiksi.
  2. Pirskota avokadoviipaleille sitruunamehua.
  3. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon. Puolita sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtti. Yhdistä avokadot, tomaatit, sipuli ja yrtti leikkuulaudalla (tai kulhossa). Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  4. Voitele halkaistut sämpylät tuorejuustolla. Nostele päälle avokado-tomaattiseos.
  5. Tarjoa teen tai kivennäisveden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)