Banoffee Pie

Banoffee Pie

2 h 30 min
keskitaso
378 kcal / 100g
6
7

Banoffee Pie on jälkiruoka vailla vertaa. Nimi kätkee sisälleen banaanin ja toffeen, kuten piirakkakin. Makea piiras hunnutetaan kahvilla maustetulla kermavaahdolla sekä sokerikuorrutteisilla pekaanipähkinöillä. Tätä on pakko kokeilla!

Ainekset

12 annosta

Pohja

175 g
keksejä , esim. Bastogne
½ dl (30 g)
pekaanipähkinöitä
85 g

Toffee

75 g
1 ½ dl
fariinisokeria
1 prk (3,3 dl)
½ tl
suolaa

Päälle

1 rkl
tomusokeria
1 dl (60 g)
pekaanipähkinöitä
2 - 3 (300 g)
banaania
1 prk (3,3 dl)
½ tl
pikakahvijauhetta

Ohje

  1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  3. Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 10 - 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
  4. Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuivalla, kuumalla paistinpannulla, kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden pinnalle. Nosta sivuun odottamaan.
  5. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
378 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
31 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)