Bostonleipä

Bostonleipä

1 h 45 min
keskitaso
228 kcal / 100g
9
9

Bostonkakku on perinteinen pullasta tehty leivonnainen. Bostonleivän ulkonäkö muistuttaa esikuvaansa, mutta täytteestä paljastuu herkullisen juustoinen yllätys.

Ainekset

15 palaa
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 prk (2,5 dl)
½ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
1 rkl
tomaattipyreetä
6 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

1 pkt (170 g)
pekonia
1 rasia (200 g)
herkkusieniä
1 iso (150 g)
sipuli
1 rasia (100 g)

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  4. Kuutioi pekoni ja herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekoni, sieni ja sipuli paistinpannussa.
  5. Vaivaa kohonnut taikina.
  6. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja sitten pekoni-sieni-sipuli-seos.
  7. Kieritä rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm:n paloja ja asettele vuokaan (Ø 22 cm) väljästi. Kohota.
  8. Kypsennä Bostonleipä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  9. Tarjoa kateleipänä sosekeittojen tai salaattien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
11 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)