Bostonleipä

Bostonleipä
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Bostonleipä

Bostonleipä

Bostonkakku on perinteinen pullasta tehty leivonnainen. Bostonleivän ulkonäkö muistuttaa esikuvaansa, mutta täytteestä paljastuu herkullisen juustoinen yllätys.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset15 palaa

15 palaa
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 prk (2,5 dl)
½ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
1 rkl
tomaattipyreetä
6 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

1 pkt (170 g)
pekonia
1 rasia (200 g)
herkkusieniä
1 iso (150 g)
sipuli
½ - 1 rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  4. Kuutioi pekoni ja herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekoni, sieni ja sipuli paistinpannussa.
  5. Vaivaa kohonnut taikina.
  6. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja sitten pekoni-sieni-sipuli-seos.
  7. Kieritä rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm:n paloja ja asettele vuokaan (Ø 22 cm) väljästi. Kohota.
  8. Kypsennä Bostonleipä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  9. Tarjoa kateleipänä sosekeittojen tai salaattien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›