Calvados omenat & kanelikermavaahto

Calvados omenat & kanelikermavaahto

25 min
helppo
164 kcal / 100g
2
1

Tässä on jälkiruoka calvadoksen ystäville. Omenat sekä hautuvat, että lopuksi niiden maku vielä terävöitetään calvadoksella. Kanelikermavaahto pehmittää ja täydentää maun.

Ainekset

4 annosta

Calvados omenat

700 g
omenoita , esim Granny Smith
2 rkl
2 ½ rkl
sokeria
3 rkl
calvadosta
¼
vaniljatankoa

Kanelikermavaahto

1 prk (2 dl)
½ tl
jauhettua kanelia
2 tl
sokeria

Ohje

  1. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele n. 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Sulata voi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsenkärjellä siemenet voin joukkoon. Lisää myös vaniljatankopalat.
  3. Lisää omenat, 2 rkl calvadosta ja sokeri. Keitä omenapaloja välillä sekoittaen 5 - 8 min eli kunnes omenat ovat hieman kypsyneet, mutta vielä "al dente". Kypsennysaika riippuu omenalajikkeesta ja kuutioiden koosta.
  4. Nosta kattila sivuun ja valmista kanelikermavaahto. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla ja sokerilla.
  5. Lisää hieman lämpimien omenoiden sekaan vielä 1 rkl calvadosta. Tarjoa (haaleat) omenat kanelikermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
12 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)