Calvados omenat & kanelikermavaahto

Calvados omenat & kanelikermavaahto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Calvados omenat & kanelikermavaahto

Calvados omenat & kanelikermavaahto

Tässä on jälkiruoka calvadoksen ystäville. Omenat sekä hautuvat, että lopuksi niiden maku vielä terävöitetään calvadoksella. Kanelikermavaahto pehmittää ja täydentää maun.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Calvados omenat

700 g
omenoita , esim Granny Smith
2 rkl
2 ½ rkl
sokeria
3 rkl
calvadosta
¼
vaniljatankoa

Kanelikermavaahto

1 prk (2 dl)
½ tl
jauhettua kanelia
2 tl
sokeria

Ohje

  1. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele n. 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Sulata voi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsenkärjellä siemenet voin joukkoon. Lisää myös vaniljatankopalat.
  3. Lisää omenat, 2 rkl calvadosta ja sokeri. Keitä omenapaloja välillä sekoittaen 5 - 8 min eli kunnes omenat ovat hieman kypsyneet, mutta vielä "al dente". Kypsennysaika riippuu omenalajikkeesta ja kuutioiden koosta.
  4. Nosta kattila sivuun ja valmista kanelikermavaahto. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla ja sokerilla.
  5. Lisää hieman lämpimien omenoiden sekaan vielä 1 rkl calvadosta. Tarjoa (haaleat) omenat kanelikermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›