Siirry sisältöön
Calvados omenat & kanelikermavaahto

Calvados omenat & kanelikermavaahto

Tässä on jälkiruoka calvadoksen ystäville. Omenat sekä hautuvat, että lopuksi niiden maku vielä terävöitetään calvadoksella. Kanelikermavaahto pehmittää ja täydentää maun.

Calvados omenat & kanelikermavaahto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Calvados omenat

  • 700 g omenoita, esim Granny Smith
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2½ rkl sokeria
  • 3 rkl calvadosta
  • ¼  vaniljatankoa

Kanelikermavaahto

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 2 tl sokeria

Ohje

  1. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele n. 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Sulata voi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsenkärjellä siemenet voin joukkoon. Lisää myös vaniljatankopalat.
  3. Lisää omenat, 2 rkl calvadosta ja sokeri. Keitä omenapaloja välillä sekoittaen 5 - 8 min eli kunnes omenat ovat hieman kypsyneet, mutta vielä "al dente". Kypsennysaika riippuu omenalajikkeesta ja kuutioiden koosta.
  4. Nosta kattila sivuun ja valmista kanelikermavaahto. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla ja sokerilla.
  5. Lisää hieman lämpimien omenoiden sekaan vielä 1 rkl calvadosta. Tarjoa (haaleat) omenat kanelikermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 141 kcal
Proteiini 0,5 g
Hiilihydraatti 10,7 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search