Duchesse-perunat

Duchesse-perunat

1 h
keskitaso
117 kcal / 100g
7
11

Duchesse-perunat ovat peräisin ranskalaisesta keittiöstä ja ne sopivat erilaisten kala- ja liharuokien lisäkkeeksi.

Ainekset

4 annosta
n. 1 kg
jauhoisia perunoita , esim. Van Gogh tai Rosamunda
2
keltuaista
1/2 - 1 dl
25 g
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja mausteet.
  2. Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla
  3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita. Valele halutessasi voisulalla ennen tarjoilua. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

Vinkki

* Voit maustaa perunasoseen halutessasi yrteillä ja/tai valkosipulilla.* Voit valmistaa Duchesse-perunat etukäteen valmiiksi pakastimeen. Pakasta ne mieluiten valmiiksi paistettuina, näin ne säilyttävät parhaiten muotonsa. Sulata hitaasti jääkaapissa. Kuumenna uunissa ennen tarjoilua tulikuumiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)