Filokupit kahdella täytteellä

Filokupit kahdella täytteellä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Filokupit kahdella täytteellä

Filokupit kahdella täytteellä

Filotaikina tunnetaan kreikkalaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä, joissa sitä käytetään sekä makeiden että suolaisten leivonnaisten valmistuksessa. Tällä ohjeella valmistuu 12 katkaraputäytteistä ja 12 marjatäytteistä filokuppia. Tarjoa niitä kahvipöydässä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset24 kpl

24 kpl
1 pkt (450 g)
filotaikinaa (esim. Kanaki)
150 g

Katkaraputäyte (12 kuppiin)

1 pussi (150 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 rasia (200 g)
2 (300 g)
omenaa , esim. Granny Smith
2 dl
kevätsipulia tai ruohosipulia
1 tl
sitruunapippuria
2 tl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua

Marjatäyte (12 kuppiin)

1 - 2 prk (à 200 g)
6 - 8 dl
marjoja ja hedelmiä (mustikoita, mansikoita, vadelmia, kiiviä)

Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Sulata voi. Nosta yksi ohut levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy. Voitele. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 5 kpl.
  3. Leikkaa filolevypinosta 12 kpl n.12 x 12 cm:n kokoista palaa. Vuoraa paloilla muffinipellin syvennykset. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Paista 175 asteessa 10 - 12 min.
  5. Nosta filokupit varovasti jäähtymään ritilän päälle. Tee lopuista filolevyistä vielä toiset 12 kuppia vastaavalla tavalla.
  6. Katkaraputäyte

  7. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä. Leikkaa kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kaikki aineet. Lusikoi seosta valmiisiin filokuppeihin juuri ennen tarjoilua.
  8. Marjatäyte

  9. Lusikoi filokuppeihin kerroksittain vaniljarahkaa sekä marjoja tai hedelmäpaloja. Tarjoa heti.
Vinkki

Vinkki

* Lisää marjatäytteisten filokuppien voisulaan vaniljasokeria (2 tl / 150 g voita).* Varaa valmistusta varten puhdas keittiöpyyhe, kastele se kylmällä vedellä. Peitä sillä tarvittaessa valmistuksen aikana voitelemattomat filolevyt, jotta ne eivät kuivu.* Voit paistaa filokupit jo edellisenä päivänä valmiiksi. Täytä ne vasta ennen tarjoilua.* Filokupit voi myös pakastaa (enintään 1 kk).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.