Filotaikina tunnetaan kreikkalaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä, joissa sitä käytetään sekä makeiden että suolaisten leivonnaisten valmistuksessa. Tällä ohjeella valmistuu 12 katkaraputäytteistä ja 12 marjatäytteistä filokuppia. Tarjoa niitä kahvipöydässä.
1 pkt (450 g) | filotaikinaa (esim. Kanaki) |
150 g | |
Katkaraputäyte (12 kuppiin) | |
---|---|
1 pussi (150 g) | katkarapuja, MSC-sertifioitu |
1 rasia (200 g) | |
2 (300 g) | omenaa , esim. Granny Smith |
2 dl | kevätsipulia tai ruohosipulia |
1 tl | sitruunapippuria |
2 tl | sokeria |
2 rkl | sitruunamehua |
Marjatäyte (12 kuppiin) | |
1 - 2 prk (à 200 g) | |
6 - 8 dl | marjoja ja hedelmiä (mustikoita, mansikoita, vadelmia, kiiviä) |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.