Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Filokupit kahdella täytteellä

Filotaikina tunnetaan kreikkalaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä, joissa sitä käytetään sekä makeiden että suolaisten leivonnaisten valmistuksessa. Tällä ohjeella valmistuu 12 katkaraputäytteistä ja 12 marjatäytteistä filokuppia. Tarjoa niitä kahvipöydässä.

Filokupit kahdella täytteellä
Filokupit kahdella täytteellä

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (450 g) filotaikinaa (esim. Kanaki)
  • 150 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Katkaraputäyte (12 kuppiin)

  • 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 (300 g) omenaa, esim. Granny Smith
  • 2 dl (40 g) kevätsipulia tai ruohosipulia
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Marjatäyte (12 kuppiin)


Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Sulata voi. Nosta yksi ohut levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy. Voitele. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 5 kpl.
  3. Leikkaa filolevypinosta 12 kpl n.12 x 12 cm:n kokoista palaa. Vuoraa paloilla muffinipellin syvennykset. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Paista 175 asteessa 10 - 12 min.
  5. Nosta filokupit varovasti jäähtymään ritilän päälle. Tee lopuista filolevyistä vielä toiset 12 kuppia vastaavalla tavalla.

Katkaraputäyte

  1. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä. Leikkaa kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kaikki aineet. Lusikoi seosta valmiisiin filokuppeihin juuri ennen tarjoilua.

Marjatäyte

  1. Lusikoi filokuppeihin kerroksittain vaniljarahkaa sekä marjoja tai hedelmäpaloja. Tarjoa heti.

Vinkki

Lisää marjatäytteisten filokuppien voisulaan vaniljasokeria (2 tl / 150 g voita).

Varaa valmistusta varten puhdas keittiöpyyhe, kastele se kylmällä vedellä. Peitä sillä tarvittaessa valmistuksen aikana voitelemattomat filolevyt, jotta ne eivät kuivu.

Voit paistaa filokupit jo edellisenä päivänä valmiiksi. Täytä ne vasta ennen tarjoilua.

Filokupit voi myös pakastaa (enintään 1 kk).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 19,9 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search