
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
tapasta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Tillipatongit (2 kpl)
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ⅓ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
Päälle
- 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
- 100 g mätiä
- tilliä
Tillipatongit (2 kpl)
- 2 dl Valio maitoa
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ⅓ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® tilli tuorejuustoa
Päälle
- 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
- 100 g mätiä
- tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
- Lisää suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.
- Kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikina, jaa se kahtia.
- Kauli palat soikeiksi levyiksi (n. 25 - 40 cm).
- Notkista tuorejuusto nuolijalla ja levitä se taikinalevyjen päälle.
- Rullaa taikinalevyt pitkän sivun suunnalta patongeiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota liinan alla n. 30 min.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 - 17 min kunnes patongit ovat kauniin kullanruskeita.
- Leikkaa jäähtyneet patongit viipaleiksi (15 viipaletta / patonki). Päällystä ne pieneksi kuutioidulla graavikalalla, mädillä ja tillillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
224 kcal
Proteiini
10,9 g
Hiilihydraatti
22,2 g
Rasva
9,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tilliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.