Hapanimelä patapaisti

Hapanimelä patapaisti

Pataruoat ovat kiireettömien viikonloppujen juhlaruokaa. Hitaasti, miedolla lämmöllä kypsynyt ruoka ilahduttaa sekä omaa perhettä, että vieraita.

2 h
keskitaso
93 kcal / 100g
2
3

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
naudan paahtopaistia tai kassleria tai hirven paistia
2 rkl
1 iso
sipuli
3 - 4
porkkanaa
5 dl
½ dl
balsamietikkaa
2
laakerinlehteä
6
kokonaista neilikkaa
6
kokonaista mustapippuria
1 rkl
piparjuuritahnaa
n. 1 tl
suolaa
2 dl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa liha poikkisyin reiluiksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Ruskista lihapalat voissa paistinpannulla kahdessa erässä. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli ja viipaloidut porkkanat.
  2. Siirrä ainekset isoon paistokasariin tai pataan. Lisää päälle mehu ja balsamietikka sekä mausteet
  3. Anna kiehua kannen alla alhaisella lämmöllä 1 - 1 1/2 t, kunnes liha on mureaa.
  4. Lisää kerma. Kuumenna ja anna hautua hetki.
  5. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa hyvän juures-perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös puolukkasurvos ja maustekurkut.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)