Hedelmäinen AURA torttu

Hedelmäinen AURA torttu

5 h 40 min
keskitaso
206 kcal / 100g
0
0

Valio AURA® sinihomejuusto tuo aavistuksen suolaisuutta muuten makeaan, runsashedelmäiseen torttuun. Torttu on uusi, erilainen vaihtoehto tavalliselle täytekakulle. Se sopii tarjottavaksi sekä kahvipöydässä että makean tai puolikuivan kuohuviinin kera.

Ainekset

10 annosta

Pohja

175 g
kaurakeksejä
50 g

Täyte

3
liivatelehteä
350 g
siemenettömiä viinirypäleitä (vihreitä)
1 iso (200 g)
makea omena tai 1 tlk säilykepäärynää
3 rkl
sokeria
1 rasia (200 g)
1 pussi (150 g)
2 dl
1 rkl
limetti- tai sitruunamehua

Koristeeksi

valmista kinuskikastiketta
pala (500 g)
vesimelonia
1 - 2 rkl
paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussiin laitettuna kaulimella. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø n. 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele muruseos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  3. Leikkaa viinirypäleet neljään osaan. Kuori omena. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä hedelmäpalat, sokeri, tuorejuusto ja AURA muru. (Säästä 2 rkl murua koristelua varten.)
  4. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna limetti- tai sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yli yön. Irrota torttu vuoasta.
  7. Valuta kakun pinnalle kinuskikastiketta. Koristele.

Vinkki

* Laita kinuskikastiketta tarjolle pieneen kannuun, josta sitä voi halutessaan lisätä kakkupalan päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
15 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)