
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g kaurakeksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 350 g siemenettömiä viinirypäleitä (vihreitä)
- 1 iso (200 g) makea omena tai 1 tlk säilykepäärynää
- 3 rkl sokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
1 pussi (150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
Koristeeksi
- 0 kg valmista kinuskikastiketta
- 1 pala (500 g) vesimelonia
-
1-2 rkl
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 0 kg paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
- 0 kg sitruunamelissan lehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussiin laitettuna kaulimella. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø n. 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele muruseos pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
- Leikkaa viinirypäleet neljään osaan. Kuori omena. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä hedelmäpalat, sokeri, tuorejuusto ja AURA muru. (Säästä 2 rkl murua koristelua varten.)
- Vaahdota kerma.
- Kuumenna limetti- tai sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yli yön. Irrota torttu vuoasta.
- Valuta kakun pinnalle kinuskikastiketta. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
217 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
15,4 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valmista kinuskikastiketta
- paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
- sitruunamelissan lehtiä