Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäsavariini

Savariini on Pariisissa satoja vuosia sitten syntynyt klassikkokakku, joka on saanut nimensä kuulun ranskalaisen gastronomin Jean-Anthelme Brillat-Savarinin mukaan. Savariini on pehmeä kakku, joka usein paistetaan rengasvuoassa. Kakku kostutetaan liemellä, jossa on tavallisesti tujaus rommia, ja tarjoillaan hedelmien ja vaniljaisen kastikkeen kanssa.

Hedelmäsavariini
Hedelmäsavariini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutusliemi

  • 4 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl rommia

Tarjoiluun

  • 3 dl
    Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
    Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
    Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
  • 6-7 dl (300 g) luumuja tai kirsikoita

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi, lisää sen joukkoon maito ja sitruunamehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan
  3. Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetkisen
  4. Keitä omenatäysmehua ja sokeria 10 min ilman kantta. Nosta levyltä. Lisää halutessasi rommi.
  5. Kumoa savariini. Pese ja kuivaa vuoka. (Jos käytät pinnoittamatonta alumiinivuokaa, vuoraa se ensin tuorekelmulla.) Laita savariini takaisin vuokaan.
  6. Pistele cocktailtikulla savariinin pintaan reikiä. Lusikoi päälle kostutuslientä hitaasti, jotta se imeytyy tasaisesti. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä vähintään 1 h huoneenlämmössä.
  7. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa hedelmillä ja marjoilla koristeltuna pehmeäksi vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa jälkiruokana.

Vinkki

Pinnoittamaton alumiinivuoka on savariinin kypsennyksessä paras, koska kakun pinta jää vaaleaksi ja kakku kypsyy tasaisesti. Jos kuitenkin käytät tummaa, pinnoitettua kakkuvuokaa, alenna paistolämpötilaa n. 20 astetta. Korvaa tuoreet hedelmät halutessasi säilykehedelmillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 32,6 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search