Hedelmäsavariini

Hedelmäsavariini
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hedelmäsavariini

Hedelmäsavariini

Savariini on Pariisissa satoja vuosia sitten syntynyt klassikkokakku, joka on saanut nimensä kuulun ranskalaisen gastronomin Jean-Anthelme Brillat-Savarinin mukaan. Savariini on pehmeä kakku, joka usein paistetaan rengasvuoassa. Kakku kostutetaan liemellä, jossa on tavallisesti tujaus rommia, ja tarjoillaan hedelmien ja vaniljaisen kastikkeen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
50 g
½ dl
1 ½ rkl
sitruunamehua
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kostutusliemi

4 dl
1 dl
sokeria
( ¾ dl
rommia )

Tarjoiluun

3 dl
6 - 7 dl
luumuja tai kirsikoita

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi, lisää sen joukkoon maito ja sitruunamehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan
  3. Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetkisen
  4. Keitä omenatäysmehua ja sokeria 10 min ilman kantta. Nosta levyltä. Lisää halutessasi rommi.
  5. Kumoa savariini. Pese ja kuivaa vuoka. (Jos käytät pinnoittamatonta alumiinivuokaa, vuoraa se ensin tuorekelmulla.) Laita savariini takaisin vuokaan.
  6. Pistele cocktailtikulla savariinin pintaan reikiä. Lusikoi päälle kostutuslientä hitaasti, jotta se imeytyy tasaisesti. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä vähintään 1 h huoneenlämmössä.
  7. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa hedelmillä ja marjoilla koristeltuna pehmeäksi vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa jälkiruokana.
Vinkki

Vinkki

Pinnoittamaton alumiinivuoka on savariinin kypsennyksessä paras, koska kakun pinta jää vaaleaksi ja kakku kypsyy tasaisesti. Jos kuitenkin käytät tummaa, pinnoitettua kakkuvuokaa, alenna paistolämpötilaa n. 20 astetta. Korvaa tuoreet hedelmät halutessasi säilykehedelmillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
189 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.