
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ rkl sitruunamehua
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutusliemi
-
4 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 1 dl sokeria
- ¾ dl rommia
Tarjoiluun
-
3 dl
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
- 6-7 dl (300 g) luumuja tai kirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi, lisää sen joukkoon maito ja sitruunamehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan
- Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetkisen
- Keitä omenatäysmehua ja sokeria 10 min ilman kantta. Nosta levyltä. Lisää halutessasi rommi.
- Kumoa savariini. Pese ja kuivaa vuoka. (Jos käytät pinnoittamatonta alumiinivuokaa, vuoraa se ensin tuorekelmulla.) Laita savariini takaisin vuokaan.
- Pistele cocktailtikulla savariinin pintaan reikiä. Lusikoi päälle kostutuslientä hitaasti, jotta se imeytyy tasaisesti. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä vähintään 1 h huoneenlämmössä.
- Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa hedelmillä ja marjoilla koristeltuna pehmeäksi vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
184 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
32,6 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa