Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ rkl sitruunamehua
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutusliemi
-
4 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 1 dl sokeria
- ¾ dl rommia
Tarjoiluun
-
3 dl
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
- 6-7 dl (300 g) luumuja tai kirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi, lisää sen joukkoon maito ja sitruunamehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan
- Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetkisen
- Keitä omenatäysmehua ja sokeria 10 min ilman kantta. Nosta levyltä. Lisää halutessasi rommi.
- Kumoa savariini. Pese ja kuivaa vuoka. (Jos käytät pinnoittamatonta alumiinivuokaa, vuoraa se ensin tuorekelmulla.) Laita savariini takaisin vuokaan.
- Pistele cocktailtikulla savariinin pintaan reikiä. Lusikoi päälle kostutuslientä hitaasti, jotta se imeytyy tasaisesti. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä vähintään 1 h huoneenlämmössä.
- Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa hedelmillä ja marjoilla koristeltuna pehmeäksi vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
184 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
32,6 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.