Savariini on Pariisissa satoja vuosia sitten syntynyt klassikkokakku, joka on saanut nimensä kuulun ranskalaisen gastronomin Jean-Anthelme Brillat-Savarinin mukaan. Savariini on pehmeä kakku, joka usein paistetaan rengasvuoassa. Kakku kostutetaan liemellä, jossa on tavallisesti tujaus rommia, ja tarjoillaan hedelmien ja vaniljaisen kastikkeen kanssa.
3 | kananmunaa |
2 ½ dl | sokeria |
50 g | |
½ dl | |
1 ½ rkl | sitruunamehua |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Kostutusliemi | |
---|---|
4 dl | |
1 dl | sokeria |
( ¾ dl | rommia ) |
Tarjoiluun | |
3 dl | |
6 - 7 dl | luumuja tai kirsikoita |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.