Siirry sisältöön
Herkkusienikupit

Herkkusienikupit

Smetanassa haudutetut herkkusienet ovat mukava alku- tai pikkuruoka talviaikaan.

Herkkusienikupit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna sipulit, purista valkosipuli joukkoon. Kypsennä sipuleita hetki herkkusieniviipaleiden kanssa pannulla.
  2. Lisää smetana, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jaa herkkusieniseos neljään uuninkestävään annosvuokaan.
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min. Tarjoa alkupalana tai iltapalaksi rapean patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search