Jauheliha-kasvispata

Jauheliha-kasvispata

1 h
keskitaso
60 kcal / 100g
1
1

Pakastekasvikset helpottavat arjen kiirettä, mutta syksyllä kannattaa hyödyntää tuoreita juureksia.

Ainekset

6 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 iso (170 g)
sipuli
1 dl
esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1
lihaliemikuutio
7- 8 dl
vettä
1 kg
kaalia
1 pussi (500 g)
juureskuutioita tai vastaava määrä tuoreita juureksia
1 prk (70 g)
tomaattipyreetä
1 tl
pippurisekoitusta
1/2 - 1 tl
suolaa
½ pkt (à 400 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, liemikuutio, vesi ja hienonnettu kaali. Keitä hiljalleen n. 15 min.
  2. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä välillä sekoitellen n. 20 min tai kunnes kypsää.
  3. Lisää lopuksi sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Tarjoa kuumana ruisleivän ja maidon kera.

Vinkki

Mikäli käytät varhaiskaalia, lisää se yhtä aikaa pakastejuuresten kanssa. Voit käyttää pakastejuureskuutioiden sijasta tuoretta porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja selleriä. Huomioi pidempi kypsymisaika.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)