Juustoinen jauheliha-kasvispata

Juustoinen jauheliha-kasvispata

50 min
keskitaso
58 kcal / 100g
0
0

Maukkaista suomalaisista raaka-aineista valmistettu pataruoka antaa puhtia päivään. Nauti lisäksi paahdettua leipää juuston kera.

Ainekset

6 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 iso (170 g)
sipuli
1 dl
esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1
lihaliemikuutio
7 - 8 dl
vettä
1 kg
kaalia
1 pussi (500 g)
juureskuutioita tai vastaava määrä tuoreita juureksia
1 prk (70 g)
tomaattipyreetä
1 tl
pippurisekoitusta
1/2 - 1 tl
suolaa
½ pkt (à 400 g)

Leipä

leipää paahdettuna

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli.
  2. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, liemikuutio, vesi ja hienonnettu kaali. Keitä hiljalleen n. 15 min.
  3. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä välillä sekoittaen n. 20 min. tai kunnes kypsää.
  4. Lisää lopuksi sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Tarjoa kuumana leivän ja maidon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)