Siirry sisältöön
Juustoinen jauheliha-kasvispata

Juustoinen jauheliha-kasvispata

Maukkaista suomalaisista raaka-aineista valmistettu pataruoka antaa puhtia päivään. Nauti lisäksi paahdettua leipää juuston kera.

Juustoinen jauheliha-kasvispata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 iso (170 g) sipuli
  • 1 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 lihaliemikuutio
  • 7-8 dl vettä
  • 1 kg kaalia
  • 1 pussi (500 g) juureskuutioita tai vastaava määrä tuoreita
  • 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ rasiaa (à 400 g)
    Valio Polar® 9% levittyvää sulatejuustoa
    Valio Polar® 9 % sulatejuusto on kevyt ja miellyttävästi levittyvä, voimakkaan ja raikkaan makuinen sulatejuusto.…
    Valio Polar® Levittyvä 9 % e400 g maustamaton sulatejuusto laktoositon

Leipä

  • 0 kg leipää paahdettuna
  • 0 kg
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 0 kg
    Valio Polar® juustoa
    Valio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
    Valio Polar® Kevyen kevyt 5 % e600 g

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli.
  2. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, liemikuutio, vesi ja hienonnettu kaali. Keitä hiljalleen n. 15 min.
  3. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä välillä sekoittaen n. 20 min. tai kunnes kypsää.
  4. Lisää lopuksi sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Tarjoa kuumana leivän ja maidon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 58 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 4,4 g
Rasva 2,1 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • leipää
  • Valio Oivariini® rasvaa
  • Valio Polar® juustoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search