Juustoteeleivät

Juustoteeleivät

Teeleipä on nopeasti valmistuva leivonnainen. Lisämakua ja mehevyyttä teeleipään tuo juustoraaste.

30 min
helppo
278 kcal / 100g
5
2

Ainekset6 kpl

6 kpl
2 dl
1
kananmuna
50 g
100 g (2 dl)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita puuhaarukalla maito, muna, voisula ja juustoraaste. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
  2. Ripota leivinpaperille uunipellille vähän vehnäjauhoja kuuteen kohtaan. Lusikoi taikina jauhojen päälle kuudeksi keoksi ja taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi.
  3. Paista teeleivät 225 asteessa n. 12 min. Tarjoa hieman lämpiminä voin ja juuston tai marmeladin kanssa.
  4. Kreikkalaiset teeleivät

  5. Valmista kuten edellä, mutta sekoita jauhojen joukkoon 1 rkl oreganoa. Painele teeleipien päälle n.1/2 dl oliiviviipaleita.
  6. Italialaiset teeleivät

  7. Valmista kuten edellä, mutta sekoita jauhojen joukkoon 1 rkl kuivattua basilikaa ja 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna.
  8. Intialaiset teeleivät

  9. Valmista kuten edellä, mutta sekoita joukkoon joukkoon 1 tl juustokuminaa. Sopivat esim. intialaisen ruoan kanssa

Vinkki

Korvaa maito seuraavalla seoksella: 1 prk (200 g) Valio kevytkermaviiliä + 1/2 dl vettä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g
Kalsium
308 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)