Siirry sisältöön
Kasviscurry ja minttuchutney

Kasviscurry ja minttuchutney

Intiassa suositaan kasvisruokaa muun muassa uskonnollisista syistä. Minttuchutney sopii mainiosti mausteisen kasviscurryn kanssa.

Kasviscurry ja minttuchutney

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl
    Valio gheetä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 porkkanaa viipaloituna
  • 4 perunaa kuutioituna
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 kukkakaali (pienehkö) paloiteltuna
  • 1 pala purjoa viipaloituna
  • 0 kg kuivattua chiliä murskattuna
  • 1 tl garam masala -maustesekoitusta
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
  • 1 tl suolaa

Minttuchutney

  • 3 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 vihreää chiliä hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 tl hunajaa
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Pane fenkolin siemenet kuivalle, isolle pannulle tai paistokasariin. Kuumenna pannu ja paahda hetki siemeniä, älä päästä niitä palamaan. Lisää ghee ja kasvikset.
  2. Paista niitä keskilämmöllä, kunnes ne alkavat saada väriä ja pehmetä. Lisää pannulle mausteet ja pyörittele kasviksia mausteiden kanssa.
  3. Lisää kasvisliemi ja anna curryn hautua kannen alla. Ruoka on kypsää, kun kasviksissa on vielä vähän puruvaraa.
  4. Lisää lopuksi jäiset herneet ja suolaa maun mukaan.
  5. Sekoita minttuchutney, voit tehdä sen käsin tai monitoimikoneessa.
  6. Tarjoa kasviscurryn kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 58 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kuivattua chiliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search