Kasviscurry ja minttuchutney

Kasviscurry ja minttuchutney

45 min
keskitaso
63 kcal / 100g
0
0

Intiassa suositaan kasvisruokaa muun muassa uskonnollisista syistä. Minttuchutney sopii mainiosti mausteisen kasviscurryn kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 rkl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
3
porkkanaa viipaloituna
4
perunaa kuutioituna
2
sipulia hienonnettuna
1 (pienehkö)
kukkakaali paloiteltuna
pala
purjoa viipaloituna
kuivattua chiliä murskattuna
1 tl
garam masala -maustesekoitusta
1 tl
kurkumaa
3 dl
kasvislientä
1 pussi (200 g)
pakasteherneitä
n. 1 tl
suolaa

Minttuchutney

3 dl
½ dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 kpl
vihreää chiliä hienonnettuna
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl
hunajaa
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Pane fenkolin siemenet kuivalle, isolle pannulle tai paistokasariin. Kuumenna pannu ja paahda hetki siemeniä, älä päästä niitä palamaan. Lisää ghee ja kasvikset.
  2. Paista niitä keskilämmöllä, kunnes ne alkavat saada väriä ja pehmetä. Lisää pannulle mausteet ja pyörittele kasviksia mausteiden kanssa.
  3. Lisää kasvisliemi ja anna curryn hautua kannen alla. Ruoka on kypsää, kun kasviksissa on vielä vähän puruvaraa.
  4. Lisää lopuksi jäiset herneet ja suolaa maun mukaan.
  5. Sekoita minttuchutney, voit tehdä sen käsin tai monitoimikoneessa.
  6. Tarjoa kasviscurryn kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)