Kasvismuffinit

Kasvismuffinit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasvismuffinit

Kasvismuffinit

Kuohkea leivonnainen maistuu keiton lisäkkeenä tai sellaisenaan iltapalana tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Halutessaan muffinin voi halkaista ja syödä täytetyn leivän tapaan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
½
vihreä paprika
1 pala (80 g)
purjoa
1 rkl
1 mm (maustemitallinen)
jauhettua valkopippuria
1 tl
suolaa
1 prk (2 dl)
3
kananmunaa
½ dl
kurpitsapikkelssiä
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
½ prk (à 160 g)

Muffinipeltiin

korppujauhoja

Päälle

1 - 2 rkl
kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuutioi paprika. Leikkaa halkaistu ja puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Lisää paprika ja purjo. Ruskista kevyesti. Lisää valkopippuri ja puolet suolasta (1/2 tl). Siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  3. Vatkaa kerma ja munat sekaisin. Lisää joukkoon kurpitsapikkelssi, paprika-purjoseos ja loppu suola (1/2 tl).
  4. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan nopeasti sekoittaen.
  5. Murenna salaattijuustoa karkeasti veitsellä ja lisää taikinaan.
  6. Nostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinpellin syvennyksiin. Voit käyttää myös tukevia, paperisia muffinivuokia
  7. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
  8. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  9. Tarjoa muffinit keiton tai salaatin lisukkeena tai sellaisenaan kahvipöydässä. Muffinit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›