Kasvismuffinit

Kasvismuffinit

40 min
keskitaso
224 kcal / 100g
0
0

Kuohkea leivonnainen maistuu keiton lisäkkeenä tai sellaisenaan iltapalana tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Halutessaan muffinin voi halkaista ja syödä täytetyn leivän tapaan.

Ainekset

12 kpl
½
vihreä paprika
1 pala (80 g)
purjoa
1 rkl
1 mm (maustemitallinen)
jauhettua valkopippuria
1 tl
suolaa
1 prk (2 dl)
3
kananmunaa
½ dl
kurpitsapikkelssiä
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
½ prk (à 160 g)

Muffinipeltiin

korppujauhoja

Päälle

1 - 2 rkl
kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuutioi paprika. Leikkaa halkaistu ja puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Lisää paprika ja purjo. Ruskista kevyesti. Lisää valkopippuri ja puolet suolasta (1/2 tl). Siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  3. Vatkaa kerma ja munat sekaisin. Lisää joukkoon kurpitsapikkelssi, paprika-purjoseos ja loppu suola (1/2 tl).
  4. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan nopeasti sekoittaen.
  5. Murenna salaattijuustoa karkeasti veitsellä ja lisää taikinaan.
  6. Nostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinpellin syvennyksiin. Voit käyttää myös tukevia, paperisia muffinivuokia
  7. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
  8. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  9. Tarjoa muffinit keiton tai salaatin lisukkeena tai sellaisenaan kahvipöydässä. Muffinit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
9 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
176 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)