Katkarapu-avokadorulla viherpedillä

Katkarapu-avokadorulla viherpedillä

2 h 50 min
keskitaso
145 kcal / 100g
0
0

Tämä alkuruoka sopii viikonloppuun tai juhlapäivän aterian alkuruoaksi.

Ainekset

10 annosta

Rucola-munakaspohja

75 g
1 dl
vehnäjauhoja
3 dl
1 ruukku
rucolaa
4
kananmunaa
½ tl
suolaa

Katkarapu-avokadotäyte

2 (500 g)
avokadoa
1 rkl
sitruunamehua
1 pussi (200 g)
katkarapuja
1 rasia (200 g)
1 rkl
sitruunapippuria

Viherpeti

herneenversoja tai minisalaattia

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetkisen. Jäähdytä vähän. Lisää vatkaten joukkoon huuhdottu, hienonnettu rucola, munat ja suola. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota päältä leivinpaperi. Kuori ja kuutioi avokadot. Kaada päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää joukkoon sulatetut, karkeasti hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto. Mausta.
  3. Puolita pohjalevy, jotta sitä on helppo käsitellä. Levitä täyte jäähtyneille pohjille. Kääri rullalle pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Kääri rullat kelmuun ja folioon. Anna maustua jääkaapissa. Leikkaa rullista muutaman cm:n paksuisia viipaleita. Nostele viipaleita lautasille viherpedin päälle.
  4. Tarjoa alkupalana tai buffet- tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
11 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)