Kauramuruherkku

Kauramuruherkku

20 min
helppo
192 kcal / 100g
4
1

Rakenna jälkiruoka kauniisiin laseihin, niin saat siitä helposti näyttävän näköisen.

Ainekset

4 annosta
½ l
tuoreita mansikoita tai vadelmia ja mustikoita

Kauramuru

50 g
2 dl
kaurahiutaleita
½ dl
sokeria

Kastike

2 dl
1 ½ rkl
ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Valmista ensin kauramuru: Mittaa voi pannulle. Anna ruskistua hiukan. Lisää kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoittele ja anna paahtua vaaleanruskeaksi, varo ettei seos pala.
  2. Sekoita kastike.
  3. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua, että kauramuru pysyy rapeana. Kerrostele aineksia laseihin. Tarjoa heti.

Vinkki

* Voit maustaa kauramurun halutessasi pienellä ripauksella kanelia, kardemummaa tai inkivääriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön26.6.2016 kello 10:12
Nam! Marjat (tai vaikka persikat) ovat raikkaita, kauramuru täyteläistä ja jogurtti on pehmeää ja toimii kastikkeena. Kannattaa syödä heti valmistamisen jälkeen!