Kerrosmarjatorttu

Kerrosmarjatorttu

1 h 20 min
helppo
273 kcal / 100g
4
4

Kerrosmarjatorttu on mehevä leivonnainen, jossa marjat piilotetaan tortun sisälle. Kerrosmarjatorttu sopii myös aloitteleville kotileipureille.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
1 dl
½ rkl
kardemummaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Väliin

3 dl
mustikoita , vadelmia, puolukoita tai herukoita
n. 1/2 dl
sokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Sekoita munat ja sokeri kulhossa puuhaarukalla. Lisää kermaviili, Oivariini ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat
  2. Kaada puolet taikinasta voidellun ja korppujauhotetun tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeroidut marjat. Kaada loput taikinasta päälle.
  3. Paista torttu 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min.
  4. Anna jäähtyä vuoassaan 30 min. Kumoa ja käännä lautasen avulla siten, että paistopinta jää ylöspäin. Siivilöi halutessasi tortun pinnalle tomusokeria.
  5. Tarjoa Kerrosmarjatorttu vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
13 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)