Kevyet rahkatartaletit

Kevyet rahkatartaletit

Kevyet rahkatartaletit on ihastuttava tarjottava, jos haluat täyttä makua vähemmillä kaloreilla. Voit koristella tartaletit tilaisuuden luonteen mukaan hedelmillä tai marjoilla, nämä pikkuisen herkkupalat sopii myös lasten kanssa leivottaviksi.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
kookoshiutaleita
150 g

Täyte

½ prk (à 250 g)
1
kypsää banaania
½ dl
kookoshiutaleita

Pinnalle

200 g
keltaisia hedelmiä, esim. mangoa, persikkaa, ananasta

tai vadelmia ja mustikoita tai mansikoita
mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva, sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa 1/2 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 3 mm paksuksi levyksi. Ota levystä Ø n. 8 - 9 cm kokoisia ympyröitä. Painele taikina muffinipellin syvennyksiin.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 - 12 min. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte: soseuta rahka, banaanit ja kookoshiutaleet sauvasekoittimella. Lusikoi tartalettien pohjalle.
  5. Laita pinnalle mango- tai persikkaviipaleita, ananasta, marjoja tai puolitettuja viinirypäleitä. Viimeistele mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
  6. Tarjoa täytetyt tartaletit mahdollisimman nopeasti. Tartalettipohjat voi pakastaa.

Vinkki

Jos käytät tartaleteissä happamia marjoja, makeuta rahkaseosta hunajalla hiukan lisää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)