Kevyt juureslasagne

Kevyt juureslasagne
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kevyt juureslasagne

Kevyt juureslasagne

Tavallista lasagnea kevyempi kasvislasagne maistuu koko perheelle. Valmista se kätevästi pakastejuureksista tai korvaa ne tuoreilla raaka-aineilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
9
lasagnelevyä

Täyte

2 pussia (à 200 g)
pakastesipulia
1 pussi (200 g)
keittojuureksia
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 - 3
valkosipulin kynttä
½ rkl
oreganoa
½ rkl
basilikaa
1 tl
sokeria
3/4 - 1 tl
suolaa

Juustokastike

¾ dl
vehnäjauhoja
8 dl
150 g
¼ tl
valkopippuria
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista täyte. Kaada kattilaan pakastesipuli, juurekset ja tomaattimurska. Mausta valkosipulilla, yrtillä ja suolalla. Keitä alhaisella lämmöllä kannen alla kypsiksi.
  2. Valmista kastike. Mittaa jauhot kattilaan. Lisää maito pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta kastike.
  3. Kaada lasagnevuoan pohjalle hiukan täytettä ja juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä päälle n. puolet lopusta täytteestä ja hiukan juustokastiketta.
  4. Tee toinen samanlainen kerros. Lado sen päälle viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada loppu juustokastike päälle.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 min - 1 t tai kunnes kypsä. Kun pinta on saanut sopivasti väriä, peitä vuoka leivinpaperilla
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.