Laktoositon kalakeitto

Laktoositon kalakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Laktoositon kalakeitto

Laktoositon kalakeitto

Fenkoli ja savukala antavat kalakeitolle hieman uudenlaista luonnetta ja makua. Tarjoa perinteiseen tapaan rukiisen leivän kanssa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 (200 g)
porkkanaa
1 pieni (250 g)
fenkoli
1
sipuli
1 rkl
n. 5 dl
kalalientä tai vettä
5 (350 g)
perunaa
400 g
perattua kalaa , esim. kirjolohifileetä
100 - 150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1 l
1 rkl
vehnäjauhoja
( suolaa )
1 dl
tilliä , ruohosipulia tai kirveliä

Ohje

  1. Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi (jos käytät lehtiselleriä, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi). Hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  3. Lisää kalaliemi tai vesi. Kun liemi on kiehunut hetken aikaa, lisää pienet perunakuutiot. Anna kiehua n. 15 min.
  4. Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi ja savukirjolohi ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan kalat ja maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot.
  5. Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 10 min).
  6. Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli. Tarjoa ruisleivän kera.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää keitossa myös tavallisia maitotuotteita laktoosittomien sijasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
62 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.